Sızıntının merkezine seyahat

Güncelleme Tarihi:

Sızıntının merkezine seyahat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 00:00

Meksika Körfezi’nde 20 Nisan’da BP’ye ait petrol bölgesinde patlayan Deepwater Horizon platformundan yayılmaya devam eden petrol tabakasını durdurmak için denize 90 tonluk dev kubbe yerleştirildi.

Haberin Devamı

Önceki gün başlayan çalışmalarda sızıntı yerinin üzerine özel olarak üretilen beton-çelik karışımı dev kubbe denize indirilmeye başlandı. Tıpanın 1500 metre derinliğindeki sızıntıya 10 saatte indirilmesi planlanıyor. Kıyı Güvenlik sorumlusu Amiral Mary Landry “Bu sondaj sisteminin işe yarayacağını umuyoruz. Bu kapsamda ve bu derinlikte ilk kez gerçekleştirilen bir temizlik projesi” dedi.   

Öte yandan Meksika Körfezi’nde geniş bir alanı kaplayan petrol tabakası, ABD’nin Louisiana’nın yabanıl yaşama evsahipliği yapan adalarına ulaştı. Amerikalı yetkililer, petrol kirliliğinin Chandeleur adalarına ulaştığını belirterek, buradaki bazı pelikan ve diğer kuşların petrolle kaplandığını açıkladılar.

Petrol sızıntısı devam ediyor         

Meksika Körfezi’nde 20 Nisan’da çıkan yangın ve patlamanın ardından batan platformun olduğu bölgede günde yaklaşık 800 bin litre ham petrol denize karışıyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!