Sırbistan'da bir silahlı saldırı daha: 8 can kaybı, 13 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Sırbistanda bir silahlı saldırı daha: 8 can kaybı, 13 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2023 06:06

Sırbistan'da ilkokulda gerçekleşen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıdan 1 gün sonra yeni bir silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı. Saldırgan yaralandı

Haberin Devamı

Sırbistan’da ülkeyi şoke eden ilkokul saldırısından sonra ikinci bir silahlı saldırı daha yaşandı.

Sırbistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Mladenovac'ta, otomatik tüfeği bulunan saldırganın, seyir halindeki araçtan etrafa ateş açması sonucu, ilk belirlemelere göre, 8 kişinin yaşamını yitirdiği, 13 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Yerel medya, bir polis memuru ile kız kardeşinin de ölenler arasında olduğunu bildirdi. Sırbistan Devlet Televizyonu (RTS), saldırganın aynı araçla kaçtığını bildirdi.

Sırbistan İçişleri Bakanı Bratislav Gaşiç, saldırıyı bir “terör eylemi” olarak niteledi. Başlatılan operasyon sonucu saldırgan yakalandı.

Sırbistan'da silah edinme konusunda sıkı düzenlemeler var. Ancak Sırbistan Avrupa'da bireysel silahlanma oranının en yüksek olduğu ülkeler arasında.

Haberin Devamı

Savaşların ardından Balkanlar'da yüz binlerce yasa dışı silah dolaşımda. 2019'da yayımlanan bir rapora göre ülkede her 100 kişiye 39,1 silah düşüyor.

Sırbistan, bu sıralamada ABD ve Karadağ'dan sonra dünyada üçüncü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!