Simitis Türkiye’ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Simitis Türkiye’ye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ Bakanı İsmail Cem, Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis'in, Başbakan Bülent Ecevit'in Türkiye'ye davetini kabul ettiğini açıkladı.

Cem, Yunanlı meslekdaşı Yorgo Papandreu ile katıldığı Türk-Yunan Medya Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Ecevit'in, Papandreu aracılığıyla Simitis'e ilettiği Türkiye davetini, Simitis'in kabul ettiğini belirterek, ‘Kendisi bana bu daveti memnuniyetle kabulettiğini söyledi. Ziyaretin tarihini Sayın Papandreu ile birlikte tespit edeceğiz’ dedi.

İki tarafın farklı düşünceleri bulunduğunu ve bunu da açıkladıklarını kaydeden Cem, ‘Kıbrıs konusunda gerek Yunanistan, gerek Türkiye, iki taraf arasındaki dolaylı görüşmelerin başlatılması konusunda olumlu etkide bulundu. İki garantör ülke olarak bunu teşvik ettik’ dedi.

AKROPOLİSİ GEZDİ

Cem, Atina'da dün, Yunanistan'ın önemli tarihi eserlerinden Akropolis'i gezdi. Akropolis'i eşi Elçin Cem, Papandreu ve eşi Ada Papandreu ile birlikte gezen Cem'e, Yunanistan'ın Kültür Bakanı Elizaveth Papazoyi mihmandarlık yaptı.

Cem ve Papandreu, gezi sırasında ünlü Akropolis'in önünde durarak medya mensuplarına poz verdiler. Cem, burada yaptığı konuşmada, Akropolis'in Yunan uygarlığının en önemli ve en simgesel eserlerinden biri olduğunu söyleyerek, Yunan hükümetinin Akropolis'ten çalınan parçaların geri getirilmesine ilişkin çalışmalarına destek verdiğini kaydetti.

Papandreu'ya Yunanistan'ın bu çabalarına destek çerçevesinde elinden geleni yapma sözü veren Cem, ‘endişelerinizi paylaşıyoruz, çünkü Türkiye’deki tarihi eserlere ilişkin olarak bizler de aynı zorluklarla karşı karşıyayız' dedi.

Papandreu da, Cem'in destek sözünden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cem ve Papandreu, yaklaşık bir saat süren Akropolis gezisinin sonunda ise Türk ve Yunan öğrencilerle birlikte zeytin ağacı fidanı diktiler.

YORGO’DAN ZEYBEK

Ziyaret boyunca birbirlerine karşı yakın davrandıkları gözlenen Cem ve Papandreu, önceki akşamki resmi yemeğin ardından, eşleriyle birlikte tavernaya gittiler ve Papandreu, burada zeybek oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!