Seks kurbanı devlet başkanları, papazlar, valiler

Güncelleme Tarihi:

Seks kurbanı devlet başkanları, papazlar, valiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2009 14:38

Alberto Cutie Miami'de yaşıyor. Televizyon ve radyo programları yalnızca Amerika'da değil İspanyolca konuşulan tüm yerlerde izleniyor. '' Gerçek Hayat, Gerçek Aşk '' adlı kitabı en çok satanlar listesinde. Dindar Latin'lerin güvenini kazanmış bir adam. Ayrıca film yıldızı gibi yakışıklı. Ama geçenlerde bir tabloid dergide esmer güzeli bir kadınla öpüşürken çekilen resmi yayımlanınca yer yerinden oynadı.

Haberin Devamı

''Ne olmuş öpüşmüşse?'' derseniz yanıt hazır:'' Cutie bir katolik papazı. Muhafazakar hristiyan doktrininde papazların  evlenmesi, cinsel ilişkiye girmeleri yasak.'' Miami Beach'de bir katolik kilisesinin papazı Alberto Cutie'nin yasak aşkı ortaya çıkınca Florida'lılar ikiye bölündü. Halkın yüzde 74'ü papazların seks ilişkisine girmesini engelleyen kilise politikasına karşı çıkarken bazıları ''Bunlar  bekarlık yemini ederek görev aldılar. Cutie'de yeminini çiğnedi. Kiliseden ayrılması lazım.'' diyor. Yakışıklı papaz bir TV programında '' Aşka yenik düştüm, günah işledim. Papazlığı mı sevdiğim kadını mı terkedeceğime henüz karar vermedim.''dedi.

Paraguay Güney Amerika'nın en yoksul ülkelerinden biri. Geçen yaz katolik papazı Fernando Lugo 'ahlak, moral değerler ve şeffalık' sloganıyla seçimlere girip cumhurbaşkanı seçildi. Lugo bir ay önce genç bir kadından oğlu olduğunu itiraf etti. Çocuğun anası Vivian Carillo, papazla ilk kez 16 yaşında cinsel ilişkiye girdiğini söyledi ama ırza tecavüz yasasına girer uyarısıyla düzelterek ''18 yaşımdaydım.'' dedi. Arkadan iki kadın daha ortaya çıkıp papaz Lugo'dan doğum yaptıklarını. Lugo gen araştırması doğrularsa çocukları nüfusuna geçireceğini bildirdi. Vatikan zincirleme günah işleyen Lugo'nun papazlığını iptal etti. Komşu Arjantin'de Lugo hakkında bestelenen '' Playboy, kalbim var diyerek seçim kazandı ama prezervatif kullansaydı çocuk sahibi olmazdı.''lirikler dizili tango çok popüler oldu.

Haberin Devamı

Nüfuz sahibi katolikler için boşanma, evlilik dışı cinsel ilişki nedeniyle kilisenin aforoz etme tehdidinden sıyrılmak mümkün. En kolay örnek İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi. Veronica Lario 'İtalya'nın Napoelon'u.' lakabını taktığı kocası hakkında boşanma davası açtı. Sebeb:'' 72 yaşındaki çapkın başbakan iş arkadaşının 18 yaşındaki kızı Noemi Letizia'ya doğum günü partisinde altın ve pırlantayla işlenmiş kolye hediye etmesi.''
Hoş bulduğu her kadına sarkan katolik Berlusconi günah sayılan zina işlemeye çok genç yaşta başladı. 19 yıllık eşi Veronica bir Milano tiyatrosunda ''Şahane Boynuzlu'' piyesinde topless sahneye çıkarken evli Berlusconi'yle 10 yıl yaşadıktan sonra evlendiler. Şimdi torunu yaşındaki Letizia'ya gözünü diken başbakanı İtalyan halkının üçte ikisi destekliyor. Vatikan kudretli, lafını esirgemeyen Berlusconi'yle dalaşmaya pek istekli görünmüyor.

Haberin Devamı

Amerika'da koşullar daha sert. Toplum aile değerlerine daha bağlı. Yerkürenin kalbi sayılan New York'ta başarılı bir çalışma sergileyen milyoner Vali Eliot Spitzer'in hayat kadınlarıyla gönül eğlendirdiği ortaya çıkınca istifa etmek zorunda kaldı. Aynı dönemde New Jersey valisi Jim McGreavey eşcinsel olduğunu açıklayınca görevini bıraktı. Houston'da korkulu devlet hakimi Samuel B. Kent elle taciz ettiği sekreterinin şikayeti üzerine açılan davada 33 ay hapse mahkum oldu.

Kariyer söndüren örneklerin başında John Edwards geliyor. 2008 de başkanlığa adaylığını koyan Edwards'ın evlilik dışı ilişki kurduğu kadınlar konuşmaya başlayınca yarıştan çekildi. Kanserli karısı Elisabeth, Edwards'la yaşamını anlatan bir kitap yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!