Seks karşılığında imar izni

Güncelleme Tarihi:

Seks karşılığında imar izni
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2008 07:00

Kadın belediye görevlisi, Türk müteahhite seks karşılığı inşaat ruhsatı verince Avustralya karıştı.

Haberin Devamı

Avustralyalı kadın belediye görevlisi Beth’in biri Türk 14 müteahhite seks karşılığı inşaat ruhsatı vermesi ülkede skandala yol açtı.

Küçük bir kent belediyesindeki seks skandalı Avusturya'da gündeme damgasını vurdu. Wollongong Belediyesi’nde şehir planlayıcısı olarak görev yapan Beth Morgan kanuna aykırı projelere onay vermek için sadece seks yapmakla kalmadı, aynı zamanda müteahhitlerden 500 bin dolar para ve çeşitli hediyeler aldı.

2000-2007 arasında Morgan’ın ilişkiye girdiği 14 isim arasında Türk asıllı Bülent Tabak’ın da adı geçiyor. Sakıncalı projelerini onaylatan Tabak’ın Beth’e aralarında çanta ve saatlerin de bulunduğu pahalı hediyeler aldığı ve kadının isteğiyle cinsel ilişki kurduğu belirlendi.

YATTIĞINI KABUL ETTİ

Çekici ve bakımlı bir kadın olarak tanınan Beth’in aynı anda bir kaç müteahhitle ilişki yaşadığı ortaya çıktı. 131 milyon dolarlık ihale yolsuzluğu yapan Beth, mahkemede müteahhitlerden para aldığını ve cinsel ilişkide bulunduğunu kabul etti. Ancak bunların rüşvet olmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Belediye görevlisi, “Bu aldığım hediyeler yaşadığım ilişkiler içinde şahsıma verilmiştir. Belediye görevlisi olduğum için değil” diye konuştu. Davaya önümüzdeki ay devam edilecek. Suçlu bulunması halinde kadının 3 yıl hapis cezası alması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!