Seçmen Merkel ve ortağını cezalandırdı

Güncelleme Tarihi:

Seçmen Merkel ve ortağını cezalandırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 20:54

GEÇEN yıl Macaristan sınırına yığılan zor durumdaki mültecilere kapıları açarak, insani bir tavır sergileyen Almanya Başbakanı Angela Merkel hükümeti bunun bedelini ağır ödüyor.

Haberin Devamı

Mültecilere “Hoş geldin kültürü” geri tepti. Pazar günü yapılan Berlin eyalet seçimlerinde en çok Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) oy kaybetti. Buna rağmen SPD yüzde 6.7 gibi yüksek oy kaybına rağmen, sandıktan birinci parti çıktı. SPD’nin Sol Parti ve Yeşiller’le hükümeti kurması bekleniyor. Ama seçimlerin asıl kazanan partisi ‘Almanya için Alternatif’ (AfD) oldu. Mülteci sorununu bir ‘nimet’ olarak kullanan yabancı ve İslam karşıtı AfD, Berlin seçimlerinde yüzde 14 oyla yeni bir zafer daha kazanırken Merkel’in partisi iki hafta içinde ikinci hezimetine uğramış oldu. 

YENİDEN ADAY OLUR MU

Berlin seçimleri seneye yapılacak genel seçimler için de bir nabız yoklamasıydı. AfD, Berlin’le birlikte 10 eyalet meclisine girdi ve gelecek yıl Federal Meclis’e de sorunsuz gireceğini gösterdi. Berlin seçim sonuçları Merkel’in başbakan adaylığı üzerine tartışmaları arttırabilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!