Savaşta rüzgar tersine döndü... 'Donbas'ın anahtarı' için zamana karşı yarış

Güncelleme Tarihi:

Savaşta rüzgar tersine döndü... Donbasın anahtarı için zamana karşı yarış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 14:17

Ukrayna savaşı son sürat devam ederken Kiev'den tabiri caizse gündeme bomba gibi düşen bir duyuru geldi. Savaşta Rus ordusunun inisiyatifi kaybettiği daha yüksek sesle dile getirilirken Ukrayna 'Donbas'ın anahtarı' için beklenen hamleyi yaptı. İşte savaştan son gelişmeler...

Haberin Devamı

Putin'in emri ile 24 Şubat saat sabah 06.00'da başlayan Ukrayna savaşı 6'ıncı ayında...

Rusya'nın uzun süren Kiev kuşatması sonrası doğu bölgelerinde yoğunlaşan savaş can almaya devam ederken Ukrayna Batı'dan gelen yardımların da etkisiyle Rusya'ya karşı saldırılarını sıklaştırıyor.

Pek çok bölgede direniş gösteren Ukrayna ordusu cephe hattının bazı bölgelerinde karşı saldırılara da imza atıyor.

Rusya Ukrayna'nın güney cephesindeki mevzilerini güçlendirmeye ve bölgedeki askeri varlığını artırmaya devam ederken Ukrayna'dan dikkat çeken bir hamle geldi.

Ukrayna cumhurbaşkanlığı danışmanı Oleksiy Arestovych birliklerin Izyum'a ilerlediğini dünyaya duyurdu.

The Washington Post bu gelişmeyi 'Ukraynalı askerler, kilit önemdeki İzyum kentine doğru ilerliyor ve Rus güçlerini zorluyor' şeklinde servis etti.

Haberin Devamı

Savaşta rüzgar tersine döndü... Donbasın anahtarı için zamana karşı yarış

50 bin nüfuslu şehir, çoğu Rus yanlısı güçlerin elinde bulunan doğu Donbas bölgesine açılan kapı olarak görülüyor.

Bu özelliği nedeniyle kent 'Donbas'ın anahtarı' olarak da nitelendiriliyor.

ABD, RUS KAYIPLARINI AÇIKLADI

Rusya'nın askeri kayıpları ile ilgili ABD'den açıklama geldi. ABD Savunma Politikaları Müsteşarı Colin Kahl Pazartesi günü düzenlediği bir brifingde, çatışma sırasında 70 ila 80 bin Rus askerinin öldüğünü veya yaralandığını söyledi.

RUSYA KAYIPLARINI HALA AÇIKLAMIYOR

Rusya ise aylardır askeri kayıpları açıklamaya yanaşmıyor. Moskova konu ile ilgili ilk ve son resmi açıklamasını 2 Mart'ta yapmıştı.

Söz konusu açıklamada Rusya'nın savaştaki asker kaybı 498 olarak açıklanmıştı. Bu veri o tarihten sonra hiç güncellenmedi.

YÜZLERCE SUBAY ÖLDÜRÜLDÜ

Rus hükümeti silahlı kuvvetlerinin uğradığı ölümlerin sayısı hakkında nadiren güncellemeler verirken, yerel yönetimler ve gazeteler tarafından yapılan duyurular yüzlerce subayın çatışmalarda öldüğünü gösteriyor.

Savaşta rüzgar tersine döndü... Donbasın anahtarı için zamana karşı yarış

Haberin Devamı

LAVROV YENİ HEDEFLERİ TEK TEK AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 'Özel Operasyon' olarak tanımladığı savaşta Rusya'nın tek hedefinin Ukrayna'nın doğusu olmayacağını duyurmuştu.

Devlet medyasında konuşan Rus bakan 'Coğrafi hedefler artık farklı. Hedefler artık sadece DNR ve LNR ile değil, aynı zamanda Herson bölgesi, Zaporizhzhia bölgesi ve bir dizi başka bölge ile ilgili' demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!