Savaş Putin’in mahallesinde

Güncelleme Tarihi:

Savaş Putin’in mahallesinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2023 07:00

Ukrayna başkenti Kiev dron saldırılarına maruz kalırken dün de Rusya’nın başkenti Moskova’da siyasetçilerin de evlerinin bulunduğu mahalleye SİHA saldırısı yapıldı.

Haberin Devamı

Ukrayna savaşı her gün yeni silahların devreye girmesiyle tırmanmaya devam ederken, şimdi de Rusya’nın başkenti Moskova cephenin parçası haline geldi. Ukrayna kuvvetleri dün sabaha karşı Moskova üzerine gönderdikleri 10 kamikaze dronla Moskova ve çevresinde Rusya lideri Vladimir Putin ile Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun evlerinin de bulunduğu Rublovka mahallesine saldırdı.

OLİGARKLARIN SEMTİ

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, saldırıyla ilgili “Ukrayna tarafı Moskova’ya yönelik terörist saldırı gerçekleştirerek sivillerin yaşadığı iki apartman binasına hasar verdi. Sadece iki yaralı var” dedi. Saldırının üzerinden birkaç saat geçtikten sonra asıl hedefin Putin’in evinin de bulunduğu oligark mahallesi olduğu ortaya çıktı. Parlamentoda güvenlik komitesinden milletvekili Aleksander Hinşteyn, “Hedef para babası oligakların çoğunlukta yaşadığı ve Putin’in şehir dışındaki evinin bulunduğu Rublovka semti oldu. Ukrayna dronları hava savunması tarafından düşürülse de Putin’in bahçesinin yakınlarına düşmesi manidar” dedi.

Haberin Devamı

‘İNTİKAM SALDIRISI’

Ukrayna’dan havalanıp 500 km yol aldıktan sonra Moskova’ya ulaşan dronlarla ilgili Putin, “Kiev’in Rusları korkutma denemesi” yorumunda bulunurken, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov “Hafta sonu hava kuvvetlerimiz Ukrayna ordusunun karargâhlarından birini yok etti. Kiev, intikam anlayışıyla Moskova’ya saldırmıştır” dedi. Öte yandan Rusya da Kiev’e dron saldırılarını sürdürüyor. Dün Ukrayna Kiev üzerinde en az 20 kamikaze dronun düşürüldüğü, bir kişinin öldüğü bildirildi.

Savaş Putin’in mahallesinde


SİVİL HAVACILIĞA CİDDİ BİR TEHDİT

Moskova’ya yönelik düzenlenen kamikaze dron saldırısı Rusya başkentinde sivil havacılığın güvenliğini de sorgular hale getirdi. Ukrayna’dan fırlatılan 10 insansız hava aracı başkente yaklaştığı sırada Moskova’nın “Vnukova” havalimanından uçaklar peş peşe kalkış yapıyordu. Dronların hedef aldığı bölgeyle havalimanı arasında sadece 20 km mesafe bulunuyor.

Haberin Devamı

‘ÖRDEK’ DRONLAR KULLANILDI

Ukrayna’nın saldırıda ‘Ördek’ lakaplı kamikaze dron kullandığı belirtildi. Moskova dronların Pantsir-S hava savunma sistemiyle düşürüldüğünü bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!