Güncelleme Tarihi:
25 Temmuz akşamı Libya Trablus'ta biraraya gelen Sarkozy ve Kadhafi, Fransa'nın Libya'da deniz suyunu arıtmak için kullanılacak bir nükleer reaktör kurmasında anlaştı. İkinci bir projenin de yolda olduğunu açıklayan Fransa Cumhurbaşkanı dev Fransız nükleer enerji şirketi Areva'nın ihtiyacı olan uranyumun Libya topraklarında aranacağını söyledi.
Akdeniz Birliği projesi çerçevesinde Kadhafi'yi, Çad devletbaşkanı Idris Déby'nin rejiminin Darfur'dan gelen akımlara karşı güçlendirilmesi için işbirliğine çağıran Sarkozy böylece Arap dünyasında en azından bir bölgede barışın sağlanmasına katkıda bulunduklarını ifade etti.
Nükleer alandaki antlaşmaların yanı sıra Fransa Libya arasında endüstri,savunma endüstrisi,bilimsel araştırma ve yükseköğretim gibi konularda da işbirliği yapıldığı gelen resmi açıklamalar arasında.
Bulgar hemşireler krizinin çözülmesinin ardından Libya'nın Batı dünyasına yeniden entegre olma süreci başlamış oldu. Ancak Avrupa'nın içerisinde hemşirelere tutukluluk dönemlerinde yapılan işkenceler , özgür bir basının eksikliği gibi temel hak ihlallerini göz önünde bulundurup Libya ile ilişkilerin düzeltilme sürecinin daha uzun sürmesi ve temkinli olunması gerektiğini savunan karşıt gruplar da mevcut.