Sarko, hangi bakanın eşiyle gizli aşk yaşadı

Güncelleme Tarihi:

Sarko, hangi bakanın eşiyle gizli aşk yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2008 00:00

Sarkozy’nin içişleri bakanlığı döneminde görevden aldığı gizli servis şefi Yves Bertrand’ın basına sızan gizli günlükleri Fransa’da olay yarattı. Eski şef, Sarkozy’nin Cecilia ile evliyken kabineden bir bakan arkadaşının eşiyle kaçamak yaptığını yazıyor.

FRANSA eski iç istihbarat servisi "Renseignements Generaux" (RG) başkanı Yves Bertrand’ın Paris’i sarsan günlükleri, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, halen bakanlık yapan bir siyasetçinin eşiyle kendisi içişleri bakanıyken ve Cecilia ile evliyken birlikte olduğunu ortaya çıkardı.

Sarkozy’nin 2004 yılında içişleri bakanı olunca işine son verdiği Yves Bertrand’ın, bu yıl başında polis tarafından evine yapılan baskında el konulan ve önceki gün basına sızan günlüğünde, eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac dahil siyasi parti liderlerinin özel hayatlarına ilişkin bilgilerin yer alması, kamuoyunda ciddi yankı uyandırıyor.

Haftalık Le Point dergisi tarafından ele geçirilen, Fransız liderleri arasında uyuşturucu kullanımı, yasak aşklar, şantaj ve yolsuzluk iddialarıyla dolu günlükte, Sarkozy dışında eski başbakanlardan Lionel Jospin ve eski bakanlardan Charles Pasqua gibi siyasetçilerin de özel hayatıyla ilgili notlar yer alıyor.
/images/100/0x0/55eb2453f018fbb8f8adf6d8

Chirac yüz gerdirmiş

İç istihbarat servisi şefliğini 12 yıl boyunca yapan Bertrand’ın notlarına göre Sarkozy, halen bakanlık görevinde bulunan bir siyasetçinin eşiyle dört yıl önce birlikte oldu. 2003 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın yüz gerdirme operasyonu için Kanada’ya gittiği belirtilen notlarda, Sarkozy’nin o dönemki eşi Cecilia’ya kocasının kendisini aldattığı haberlerinin gizli servis elemanları tarafından ulaştırıldığı öne sürülüyor.

Le Point dergisinin sorularını yanıtlayan Bertrand, "günlüğünün resmi bir niteliği olmadığını, sadece kendi bilgisi için kullandığı notlardan oluştuğunu" söyledi ve "O notlarda dişçim veya kızımla randevularım da var. Sarkozy’nin gücünü azaltmak gibi bir niyetim yok" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!