Sarko’dan Enis zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Sarko’dan Enis zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2007 00:00

Beş yaşındaki Enis Kocakurt’un 18 yıl hapis yatmış pedofil Francis Evrard tarafından kaçırılıp taciz edilmesi üzerine Bakanlar Kurulu pazartesi acil toplanıyor. Cumhurbaşkanı Sarkozy, sübyancılara karşı daha sert cezalar çıkarılmasını istemişti. Şimdi yeni yasa tasarısı tartışılacak.

Zorla hormon müdahalesi

Enis’i kaçıran Evrard’ın şartlı tahliye kuralları gereği hastaneye gidip hormon tedavisi yaptırması gerekiyordu. Ancak 15 gündür kayıptı ve çarşamba günü Enis’i kaçırdı. Yeni yasa tasarısında tedavi olmayan sübyancılara zorla hormon düzenleyici müdahalede bulunulması gündemde.

FRANSA’da, iki küçük çocuğa tecavüz suçundan 18 yıl hapis yattıktan sonra 2 Temmuz 2007 günü salıverilen ve son kurbanı 5 yaşındaki Enis Kocakurt olan 61 yaşındaki sübyancı sapık Francis Evrard’ın, tahliye olduktan sonra düzenli aralıklarla Lille hastanesine gidip hormon düzenleyici tedavi olması gerekiyordu. Ancak Evrard’ın, hastaneye gitmediği gibi, son 15 gündür de arandığı ortaya çıktı. Evrard, arandığı sırada geçen çarşamba günü Roubaix kentinde küçük Enis’i kaçırdı.

Enis olayı, sübyancı sapıklar için alınan önlemlerin yetersizliğini gözler önüne serdi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bakanları pazartesi günü acil toplantıya çağırdı. Sarkozy, konuyla ilgili olarak Adalet Bakanı Rachida Dati, İçişleri Bakanı Michele Alliot Marie, Sağlık Bakanı Roselyne Bachelot’dan Enis’in kaçırılma ve kurtarılma olayı ve özellikle de pedofil suçu nedeniyle ceza yiyip hapisten çıktıktan sonra, yeniden suç işleyenlere kaşı alınacak önlemlerle ilgili rapor hazırlamalarını istedi. Sarkozy, seçim kampanyasında pedofil suçluları konusuna da değinmiş ve yeniden aynı suçu işleyenlerin en ağır cezalara çarptırılmaları için yasa hazırlamasını istemişti.

Fransız medyasında, önümüzdeki günlerde Fransa meclisine bu konuda yeni ve çok daha sert içerikli bir yasa teklifinin verileceği yolunda haberler yer alıyor.

ÇOCUK KAÇIRILDI ALARMI

Anne ve babası 5 yıl kadar önce boşanan Enis, baba ve babaannesi ile yaşıyordu. Geçtiğimiz çarşamba günü evinin önünde oynarken, saat 14.00 sularında Evrard tarafından kandırılarak beş kilometre kadar uzaklıktaki kapalı garaja götürüldü. Cezaevinden yeni çıkan sapık, tahliyesinde mahkemeye adres olarak bu oto garajını bildirmişti. Olay akşamı Enis’in babası çocuğunun kaybolduğunu anlayınca hemen polise başvurdu. Polis derhal bir yıldır yürürlükte olan ve dört kez uygulanarak başarıya ulaşan Anglo-Sakson arama sistemi "Çocuk kaçırma alarmı"nı devreye soktu. Bu sistemde kaçırılan çocuğun fotoğrafları ve tüm bilgileri radyo, gazete ve televizyonlar aracılığıyla yayınlanıyor, normal yayın akışı yarım saatte bir kesilerek halktan yardım isteniyor.

TAKSİCİDEN İHBAR

Enis’in fotoğrafı, fiziksel özellikleri ve üzerindeki giysileri, medyada çıkmaya başlayınca polise telefonlar gelmeye başladı ve bunların arasında en önemli ihbar, Evrard ile Enis’i taşıyan taksi şoförü Xavier Labarre’dan geldi. Labarre, Evrar’ı çocukla taksisine aldığında yanındaki çocuğu anlattıklarıyla güldürdüğü için şüphelenmediğini ve onları ilerideki kapalı park alanına bıraktığını söyledi. Polis gece yarısı düzenlediği operasyonla, Evrard’ı Enis’e cinsel taciz uygularken suçüstü yakaladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!