Şark Karnavalı Eberbach Manastırı’nda yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Şark Karnavalı Eberbach Manastırı’nda yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 09:52

İtalyan yazar Umberto Eco’nun aynı adlı romanından uyarlanan ‘Gülün Adı’ filminin çekildiği Almanya’nın Wiesbaden kenti yakınlarındaki Eberbach Manastırı, Rheingau Müzik Festivali kapsamında düzenlenen ‘Şark Karnavalı’ (Carneval Oriental) konserine ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

TÜRK müzik topluluğu Pera Ensemble ile Alman orkestrası L’arte del mondo’nun 10 Ağustos perşembe günü birlikte vereceği konserde Jean Baptiste Lully, Andre Campra, Claudio Monteverdi ve Alessandro Scarlatti gibi ünlü İtalyan ve Fransız bestecilerinden operalar, soprano Francesca Mazzulli Lombardi ile mezzo-soprano Susan Zarrabi tarafından seslendirilecek.

Sadece Ren Nehri kıyısındaki büyük kentler ve Venedik’te değil, 16 ve 17’nci yüzyılların çok kültürlü İstanbulu’nda da kutlanan maskeli karnavallardan esinlenerek iki yıl önce hazırlanan proje, Türk ve Batı müziğinin tarihsel entrümanlarının birlikte icrasına dayanıyor. Rheingau Müzik Festivali’nin en ilginç mekanlarından tarihi Eberbach Manastırı’nın bazilikası bu çok kültürlü sunuma uygun bir kulis olacak.

Haberin Devamı

Şark Karnavalı Eberbach Manastırı’nda yapılacak

2005 YILINDA KURULDU
Mehmet C. Yeşilçay tarafından 2005 yılında kurulan, Türk ve Alman müzisyenler oluşan Pera Ensemble ile Werner Ehrhardt tarafından aynı yıl kurulan L’arte del mondo’nun daha önceki ortak projesi, Mozart’ın Saraydan Kız Kaçırma operasının icrasıydı. Çeşitli ülkelerden solistlerin katılımıyla çok sayıda konser veren gruplara misafir olarak katkıda bulunanlar arasında Klasik Türk Müziği sanatçısı Ahmet Özhan da yer alıyor.
Her yıl haziran ve eylül arasında düzenlenen Rheingau Müzik Festivali, Rhein Main Bölgesi’nde 50 farklı mekanda 150’den fazla klasik müzik konseriyle Avrupa’nın bu alandaki en büyük programlarında arasında yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!