Şarap, kahve ve çikolata kalp sağlığına faydasız

Güncelleme Tarihi:

Şarap, kahve ve çikolata kalp sağlığına faydasız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 00:48

Avustralya’da yapılan bir araştırma, içerdikleri anti-oksidanlar nedeniyle kalbe iyi geldiğine inanılan şarap, kahve ve çikolatanın aslında bu tür bir faydası olmadığını ortaya koydu.

İtalyan La Stampa gazetesinde yayımlanan habere göre, 100’den fazla bilimsel çalışmayı inceleyen Avustralya Ulusal Kalp Vakfı, kalp ve damar sağlığı açısından çikolata kahve ve kırmızı şarap tüketilmesini önermek için yeterli bulguya rastlanmadığını açıkladı. Araştırma ekibinden doktor Susan Anderson, “Gerekli anti-oksidanları almanın en iyi yolu her gün meyve, sebze, baklagil, kepek ekmeği, ceviz ve fındıktan oluşan çok çeşitli gıdalar tüketmektir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!