‘Saldırılarda azalma yok Ukrayna’ya destek sürmeli’

Güncelleme Tarihi:

‘Saldırılarda azalma yok Ukrayna’ya destek sürmeli’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2023 07:00

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rus saldırılarının azalmadığını, bu nedenle Batılı ülkelerin Uk-rayna’ya desteklerine uzun vadede devam etmeye hazır olmaları gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’nın bağımsızlığını koruyup, Rusya’yı müzakere masasına çekmenin yolunun buradan geçtiğini belirtti. Rusya’daki kısmi seferberliğin, Moskova’nın savaşı sonlandırmaya niyetinin olmadığını gösterdiğini vurgulayan Stoltenberg, “Ukrayna birlikleri son aylarda bir ivme yakaladı ama biliyoruz ki Rusya da yeni askerleri silah altına aldı ve onlara eğitim veriyor. Bu durum hem savaşa devam etme isteklerini hem de yeni bir saldırıya başlayabileceklerini gösteriyor” dedi.

MÜZAKERE MASASI

Stoltenberg, henüz ufukta bir müzakere gözükmese de, o gün geldiğinde Ukrayna’nın masada güçlü olması için Batı tarafından verilecek desteğin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Ukrayna’ya acilen destek vermemiz lazım. Buna askeri destek de dahil. Çünkü Rusya’yı müzakere masasına oturmak zorunda hissettirecek ve Ukrayna’nın bağımsız bir ulus olarak Avrupa’daki varlığını kabul etmesini sağlayacak tek şey bu. Ukrayna’nın müzakere masasında elde edebileceklerinin tamamen cephedeki duruma bağlı olduğunu biliyoruz.”

Haberin Devamı

ENERJİ ALTYAPISI VURULDU

Stoltenberg bu mesajları verirken, Ukrayna’ya yeni yılın ikinci gününde de saldırılar sürdü. Başkent Kiev’in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko dün, Rus ordusunun gece ve sabah saatlerinde kente yönelik saldırıları sonucu enerji altyapısının hasar gördüğünü bildirdi. Kliçko, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Kiev’e insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!