Şakadan krallıkta darbe

Güncelleme Tarihi:

Şakadan krallıkta darbe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2009 23:06

Dünyanın "şakadan" kurulan ilk krallığı Wallachia, milyonlarca Euro kazanan bir turistik cazibe merkezi olunca işler değişti. Krallığı kuran fotoğrafçı, 1. Boleslav adıyla tahta oturttuğu eski palyaço ipleri eline almak isteyince onu indirip bir işçiye 2. Vladimir adıyla taç giydirdi.

HER şey gezgin fotoğrafçı Tomas Harabis’in 1997’de kurnazca bir politik şaka olarak Çek Cumhuriyeti’nin kuzeydoğusunda Wallachia adlı bölgede bir krallık kurmasıyla başladı. Wallachia, yüzyıllarca yabancı boyunduruğunda yaşayan ve kendilerine ait bir tarih özlemi duyan Çeklerin hayal gücünde gerçek bir bölgeye dönüşünce yılda milyonlarca euro kazanan turistik bir cazibe merkezi haline geldi. Ve şakadan Krallığın bu başarısının ardından gerçek kavga patlak verdi. Harabis’in 1997’de tahta ’Wallachia Kralı 1. Boleslav’ olarak oturttuğu eski palyaço Bolek Polivka ile arasında 2001’de iktidar krizi çıktı. 1. Boleslav kral olarak kalmak için maaşının 27 bin dolara çıkmasını ayrıca kendi inisiyatifiyle konsolosluk açma imtiyazı istedi. Bunun üzerine krallığın kurucusu ve ’dışişileri bakanı’ Harabis, Polivka’nın artık kral olmadığını ilan etti ve yerine kasabanın inşaat işçilerinden olan Vladimir Zhanel’i 2.Vladimir olarak tahtta oturttu.

Polivka ise krallığın ticari markasının kime ait olduğu konusunda dava açtı. Ülkede manşetlere çıkan dava geçen sonbahar sonuçlandı ve mahkeme Polivka’yı haksız buldu. Harabis, "Gerçek bir ülke olsaydık da onu devirirdim. Hava kuvvetleri ve kraliyet muhafızları bana bağlı. Hatta bir Trabant tank birliğimiz var" dedi. Gerçekten de Wallachia’nın hava kuvvetleri üzerinde gökten düşen sıska bir tavuk amblemi taşıyan 5 Cessna tipi uçağa sahip. Krallığın jurovalsar adlı bir para birimi, Arktik kuşakta ve Togo’da konsolosluğu, 40 ağaç kanodan oluşan donanması ve pagan Tanrı Radegast’ın resmini taşıyan bir pasaportu var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!