Saddam diplomasi atağına kalktı

Güncelleme Tarihi:

Saddam diplomasi atağına kalktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2002 01:44

ABD'nin Saddam'ı devireceği yolundaki söylentilere her gün yenileri eklenirken, operasyon planları Irak ve komşu İran'ı da hareketlendirdi. Saddam, hem İran'a hem de Kürtlere ABD'ye karşı işbirliği için elçi yolladı.

Bağdat'tan Kürtlere arabulucu

Irak lideri Saddam Hüseyin, son günlerde olası bir harekatta Kuzey Iraklı Kürtlerin tarafsız kalmasını sağlamak için çabalarını artırdı. USA Today Gazetesi'ne göre Saddam, arabulucularla Kürtler'i ikna etmeye çalışıyor. Saddam, Kürtlere, özerk kalacakları, çocuklarına Kürtçe eğitim verebilecekleri, vergi toplayabilecekleri ve petrolden pay alabilecekleri yolunda mesajlar yolluyor.

Saddam İran'dan silah istedi

Saddam, halefi olarak görülen oğlu Kusay'ı İran'a yolladı. Kusay, İran Devrim Muhafızları'nın iki numaralı komutanı General Muhammed Bagher Zulgadir ile görüştü. Kusay, Körfez Savaşı sırasında korunması için İran'a yolladığı 90 uçağını istedi. Uçakların operasyonel halde olmadığını kaydeden Zulgadir ayrıca 1350 km menzilli Şahab-3 füzelerinin satılamayacağını belirtti.

Rafsancani'nin kızı Tahran'da

Eski İran Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani'nin kızı Tahran milletvekili Faize Haşimi, Irak'ta görüşmelerde bulundu. Saddam Hüseyin'in küçük oğlu Uday ile görüşen Faize Haşimi'nin, ABD'nin muhtemel Irak saldırısı ve kadınlarla ilgili sorunlar konusunda görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!