Rusya’dan bir uyarı daha: Üçüncü Dünya Savaşı çıkar

Güncelleme Tarihi:

Rusya’dan bir uyarı daha: Üçüncü Dünya Savaşı çıkar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2022 07:00

ABD, 40 müttefik ülkenin savunma bakanlarını Almanya’daki Ramstein hava üssünde bir araya getirirken Rusya’dan bir kez daha “nükleer savaş” uyarısı geldi.

Haberin Devamı

Rusya televizyonu “Birinci” kanalında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Nükleer savaşın patlak vermesi ihtimali artık yüksek olasılıklar arasında yer alıyor. Hafife alınacak konu değil. Ayrıca nükleer savaş bizim seçimimiz değil. Son dönemde nükleer konusu bir dizi yabancı devlet yetkilisi tarafından yapay olarak gündeme getirilerek kızıştırılmasına son verilmeli. 1992 yılındaki Küba kriziyle karşılaştırıldığında şimdiki nükleer savaş olasılığı daha düşük seviyede bulunuyor, ancak yine de daha önce söylediğim gibi somut tehdit. Özellikle NATO askeri Ukrayna topraklarına ayak basarsa üçüncü dünya savaşı kaçınılmaz olur” açıklamasını yaptı.

KİEV’DEN YANIT GELDİ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba ise Lavrov’un sözlerine yanıt vererek “Rusya, Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşta her geçen gün biraz daha yalnız kalıyor. Bu yüzden taraftar aramak yerine dış ülkeleri nükleer silahla tehdit etmeyi tercih ediyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!