‘Rusya Tel Rıfat’taki askeri polis gücünü çekti’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

‘Rusya Tel Rıfat’taki askeri polis gücünü çekti’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2019 08:30

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin ardından, Suriye’de terör örgütü PYD/YPG hâkimiyetinde olması nedeniyle Türkiye’nin hassasiyet gösterdiği Tel Rıfat’la ilgili ilginç bir iddia gündeme geldi. Suriye’deki içsavaşa yönelik anlık gelişmeleri aktaran internet sitelerinde, Rusya’nın Tel Rıfat’taki askeri polis gücünü çektiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Rusya’nın bu kararına rağmen bölgede bulunan İran destekli milisler ile rejim güçlerinin ise geri çekilmeyi reddettiği ve bölgede kalmaya devam ettiği öne sürüldü.

ANKARA TAKİPTE

Rus askeri polis güçleriyle ilgili bu iddia Ankara tarafından yakın takibe alındı. Hürriyet’e bilgi veren bir yetkili, bu yönde duyumlar alındığını ancak bunun şu an için sahaya yansıyıp yansımadığını doğrulayacak veya yalanlayacak bir bilgi olmadığı vurguladı. Yetkili, “Arazideki gelişmeleri izliyoruz, bakıyoruz” demekle yetindi. Türk ve Rus silahlı kuvvetleri, Fırat Kalkanı-Zeytin Dalı Harekât bölgeleri ile sınır olan Tel Rıfat hattında geçen hafta itibariyle birbirinden bağımsız ancak koordineli üç ayrı devriye yapmıştı. Tel Rıfat bölgesindeki teröristler, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerindeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına birçok kez taciz atışında bulunmuşlar, TSK da bunlara misliyle karşılık vermişti.

Haberin Devamı

‘Rusya Tel Rıfat’taki askeri polis gücünü çekti’ iddiası

SINIRA ASKERİ SEVKİYAT

Türkiye’nin değişik bölgelerinden Hatay’ın Kırıkhan ilçesine gelen askeri personel ve içerisinde zırhlı personel taşıyıcılar bulunan araçlar, burada gerekli ikmalleri ve yüklemeleri yapıldıktan sonra dün konvoy halinde yola çıktı. TSK’ya ait askeri araçlar ve mühimmatların Suriye sınır hattında konuşlandırılacağı öğrenildi. Dün ayrıca TSK’nın iki ayrı askeri konvoyu İdlib’in kuzeybatı kesimlerinde devriye yaptı. Bu devriye havadan insansız hava araçları ile takip edildi. İdlib merkezi ile merkezin kuzeydoğu ve güney semtleri arasındaki
alanı da kapsayan şekilde bir Türk askeri savaş uçağı keşif uçuşları yaparak bölgedeki hareketliliği izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!