Rusya geceye siren sesleri ile uyandı

Güncelleme Tarihi:

Rusya geceye siren sesleri ile uyandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2022 10:17

Rusya'nın Saratov bölgesinde gece duyulan patlama ve siren sesleri büyük paniğe neden oldu. Patlama ardından yapılan açıklamada Ukrayna'ya ait İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) kritik üsse saldırı düzenlediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın pazartesi erken saatlerde Saratov Bölgesi'ndeki Engels hava üssünü insansız hava aracıyla hedef aldığını söyledi. Ukrayna'nın Rus topraklarında ikinci kez hedef aldığı Engels hava üssü, Ukrayna'ya gerçekleştirilen saldırılar için kritik önem taşıyor

Bakanlık, alçak irtifada seyreden İHA'nın üssün hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü, ancak düşen enkaz nedeniyle üç askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Öte yandan hayatını kaybedenlerin teknik personel olduğu ve olayda hedef alınan uçak silolarına zarar gelmediği belirtildi. 

Rusya geceye siren sesleri ile uyandı

SİVİİLLER HEDEF ALINMADI

Haberin Devamı

Patlamanın gece yarısından sonra 2.35'te meydana geldiği kaydedildi. 

Yerel kaynaklara göre, Tu-141 Strizh insansız hava aracının Rusya içinde 700 kilometre ilerleyip Engels-2'ye dalış yaptı. Saratov Valisi Roman Busargin askeri tesislerde bir 'olay' olduğunu, Engels şehrindeki evler ya da altyapı tesislerinin zarar görmediğini olaydan hemen sonra Telegram üzerinden duyurdu. 

'ÖNEMLİ BİR ÜS'

Engels ve Dyailevo üsleri, Ukrayna askeri tesislerine ve enerji altyapısına yönelik saldırılar yapan  uzun menzilli bombardıman uçaklarına ev sahipliği yapıyor. Üslerin yer aldığı Saratov Bölgesi, Rusya'nın iç kesimlerinde ve Kiev'e yaklaşık 900 km uzaklıkta yer almaktadır.

5 Aralık'ta da Ukrayna'nın, Engels ve Dyagilevo havaalanına benzer İHA saldırıları düzenlediği biliniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!