Rusya, bombaların babasını yaptı

Güncelleme Tarihi:

Rusya, bombaların babasını yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2007 00:00

Rusya, ABD’nin 4 yıl önce varlığını dünyaya duyurduğu "bombaların anası" MOAB silahından esinlenerek, ondan dört misli daha güçlü nükleer olmayan "bombaların babasını" ürettiğini açıklandı.

MOSKOVA’nın yeni bombası, önceki akşam Genelkurmay Başkan Yardımcısı Aleksander Rukşin tarafından televizyonda açıklandı. Rukşin, "Henüz adını koymadığımız, kod adıyla aramızda tanımladığımız uçaktan atılabilen dünyanın en güçlü vakum bombasının ilk denemesi başarıyla sonuçlanmıştır. Tatbikat alanlarından birinde denenen bomba rahatlıkla taktik nükleer silahların yerini alabileceğini göstermiştir" dedi.

Yeni Rus vakum bombasının ABD’nin geliştirdiği 9.45 ton ağırlığındaki ’Massive Ordnance Air Burst (MOAB)’ bombasına fark attığını söyleyen Rukşin şöyle konuştu: "Bizim bombaların babası adını verdiğimiz silah Amerikan bombasından dört misli daha güçlü olmasına rağmen ondan birkaç kat daha hafif. İnfilak ettiği alanda yarattığı ısı da iki misli daha fazla. Yeni silahın bu özellikleri onu kullanımda çok daha pratik hale getiriyor. Bomba kısa sürede uçaklara yüklenerek kullanılabilir hale geliyor. Yeni silahın nükleer esasa göre çalışmaması da büyük ekolojik önem taşıyor. Rusya’nın imzaladığı hiçbir uluslararası anlaşmayı ihlal etmeyen bomba, gerektiği yerde büyük güç kullanılmasının yolunu açıyor. Yakın gelecekte Rusya’nın elindeki taktik nükleer silahlar, vakum bombasıyla değiştirilebilir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!