Güncelleme Tarihi:
http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay/88953/4369/1/27579941/ruslarla-ilgili-ilginc-gercekler
Rusya’da üç yıl öncesine kadar bira alkol sayılmıyordu. 2011 yılında dönemin devlet başkanı Dmitry Medvedev resmi olarak yasayı imzaladı ve bira alkollü içecekler arasında yerini aldı.
Rus erkeklerin dörtte biri 55 yaşlarını görmeden vefat ediyor. BU oran ABD’de yüzde 10, İngiltere’de ise yüzde 7. Rusya’da erkeklerin ortalama ömrü 64 sene ile dünyadaki en düşük 50 ülke arasında yer alıyor.
Rusçada ‘eğlenme’ kelimesinin karşılığı bulunmuyor. Bunun yerine 'neşe, keyif' kelimelerine karşılık gelen bir kelime kullanıyorlar.
Aynı şekilde 'mahremiyet' kelimesinin karşılığı da Rusçada bulunmuyor. Bunun yerine ‘gizlilik ve yalnız kalmak’ anlamına gelen iki kelime kullanılabiliyor.
Sadece Rusya’daki McDonald’s şubelerinde McShrimp (karidesli hamburger) bulabilirsiniz.
Vladimir Putin’in üçüncü kez başkan seçildiği 2012 seçimlerinde bir sandıktan Putin’e yüzde 146 oy çıkmasıyla seçime hile karıştığı iddiaları alıp başını gitmişti. Ancak Putin bu sonuçlara rağmen yüzde 64 oranla zaferini
ilan etti.
Moskova dünyada trafiğin en yoğun olduğu metropollerden biri. Bu nedenle Moskova’nın zenginlerinin trafiğin en yoğun olduğu saatlerde ambulans kullandığı böylece trafiğe takılmaktan kurtulduğu biliniyor.
Sovyetler Birliği zamanında Beatles albümlerinin dağıtımı yasak olduğu için bazı tıp öğrenciler eski röntgenlerin üzerine efsanevi grubun şarkılarını kaydederdi. O dönemde Batı’ya uygulanan ambargo nedeniyle Ruslar kendi yaratıcı çözümlerini bulmak durumunda kalıyordu.
Son günlerde Rusya’daki bazı restoranlar geleneksel çorbanın ismi olan “borscht”u kullanmayı bıraktı. Zira bu kelime Ukraynaca.
Ruslar ilginç bir adetleri gereği yolculuğa çıkmadan önce birkaç saniye sessiz bir şekilde oturuyorlar.
Ruslar batıl inançları gereği kapalı yerde ıslık çalmıyor. “Evde ıslık çalarsan paralar pencereden uçar gider”
Bir efsaneye göre Ruslar, içki içmekten vazgeçmek istemedikleri için İslam yerine Hristiyanlığı seçti.
Ruslar, diğer Hristiyan toplumlarından farklı olarak, Noel yerine yeni yılda kutlama yaparlar.
Başka bir batıl inanışa göre Ruslar evde bir şey unuttuklarında bunu almak için geri dönmezler. Bunun yerine bir yakınlarından unuttukları şeyi getirmelerini isterler. Zira dışarı çıktıktan sonra eve dönmenin uğursuz olduğuna inanırlar.
Rusya’da her 1.159 kadına 1.000 erkek düşüyor. Üstelik kadın erkek nüfusundaki eşitsizlik kırsal alanda daha fazla görülüyor. Her 1.183 kadına karşın 1.000 erkek var.
Ruslar mesajlaşmalarında ‘gülücük’ anlamına gelen ve evrensel olarak kullanılan iki nokta ve parantez yerine sadece parantez kullanıyorlar. Ne kadar çok parantez o kadar gülücük)))
Rusya’da birisine şifa dilemek ile kilo almasını söylemek aynı sözcüklerle ifade ediliyor.
Rusya’nın yüzde 75’lik toprağı Asya kıtasında yer alırken nüfusun sadece yüzde 22’si Asya’da yaşıyor.
Rusya dünyanın ormanlık alanlarının yüzde 20’sine sahip. Dünyanın en derin gölü olan Baykal gölü de Rusya sınırları içinde yer alıyor.
Rusya’da insanlar geleneksel olarak halılarını duvara asıyor. Bunun nedeni de duvarların ses geçirmez olmasını sağlamak.
Moskova metrosu 1930'larda inşa edilirken, her türlü savaşa hazırlıklı olması gerektiği düşünülmüş. Bu yüzden dünyanın en derin dördüncü metrosu olan Moskova metrosu, özellikle hava saldırılarına karşı gerçek bir sığınak.
Rusça'da bir cümleyi tamamlamak için öne ve yüklemin her ikisinin de bulunması gerekmiyor. "Kadın" veya "Yürüyordu" kelimelerinin her biri aslında birer cümle.
Rus milyarder Roman Abramoviç, ultra lüks teknesinde "paparazzi kovucu" lazer sistemi bulunuyor. Paparazziler yaklaştığında teknenin lazer ışıkları yanıyor ve fotoğraf çekmek imkansız hale geliyor.
Putin bir keresinde bir televizyon ekibini Sibirya kaplanı saldırısından korumuştu. Ancak daha sonra bunun senaryo olduğu açıklanmıştı.
Rusya'da 'Superputin' isimli oldukça meşhur bir çizgi roman kahramanı var.
Projede görev alan bilim insanları, gök taşından alınan örneklerin kapsül içinde analiz edileceğini ifade etti.
Bir tepeceğin altında durması sebebiyle güneş enerjisinden faydalanamayan kapsülün, tüm enerjisini tüketmeden önce analizi bitireceği ümit ediliyor. Zayıf yer çekimi sebebiyle kazı sırasında, kapsülün kancalarını attığı yerden ayrılması tehlikesi de bulunuyor. Kapsülün gövdesi çevrilerek güneş panellerinin bir miktar güneş ışığı alabileceği ihtimali üzerinde de çalışıldığı belirtildi.
Enerji problemi sebebiyle Philae'nin devre dışı kalması halinde dahi, gök taşının yörüngesindeki Rosetta adlı uzay aracının 67P'yi gelecek yılın sonuna kadar takip edeceği kaydedildi.