Rus çocukları İspanya'ya tatile götürüyordu

Güncelleme Tarihi:

Rus çocukları İspanyaya tatile götürüyordu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2002 11:28

Almanya'da havada çarpışarak düşen Rus uçağında en az 44 çocuğun bulunduğu ve UNESCO'nun yardımıyla İspanya'da tatile götürüldükleri bildiriliyor.

Haberin Devamı

Rusya'dan, Almanya'da bir kargo uçağı ile çarpışarak düşen Rus yolcu uçağında bulunan çocuk yolcularla ilgili çelişkili açıklamalar yapıldı.  Uçağın ait olduğu Başkurt Cumhuriyeti'nin Başkır Havayolları'ndan yapılan açıklamada, ''uçakta 52 okul çocuğu'' bulunduğu, çocukların yanı sıra bunlara refakat eden bir grup yetişkin ile 11 kişilik mürettebat olduğu belirtildi. Uçakta, okullarından mezun olan öğrenciler olduğu ve tatil için İspanya'ya götürüldükleri kaydedildi. 

Uçağın, Başkurt Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'dan İspanya'nın Barcelona kentine yolculuk ettiği kaydedildi. Uçak, Ufa'dan sonra Moskova Domadedovo havalimanına iniş yapmıştı. 

Başkır Havayolları'nın bir temsilcisi ise Moskova Domadedovo uluslararası havalimanında yaptığı açıklamada, uçakta, yaşları 16'nın altında 47 çocuk olduğunu belirtti. 

Çocukları İspanya'ya götürmeyi amaçlayan turu organize eden Soglasiye adlı firmanın temsilcisi Tatyana Ostapenko'ya göre ise uçakta en az 44 çocuk bulunuyordu. Ostapenko, ''çocuklar, UNESCO'nun yardımı ile İspanya'ya tatile götürülüyorlardı'' dedi.

Çocukların İspanya'da Costa Durada'ya götürülmekte oldukları kaydedildi. Ostapenko, tura 54 kişinin kayıtlı olduğunu, 5 kişinin vize alamadığı için uçamadığını kaydetti.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı sözcüsü Viktor Beltsov ise uçakta yalnızca 8 çocuk olduğunu belirtti. Beltsov, uçuş listesi kayıtlarına göre uçakta 69 kişi gözüktüğünü, bunlardan 12'sinin mürettebat, 49'unun yetişkin, 8'inin de çocuk olduğunu söyledi. Devlet Başkanı Vladimir Putin de yayınladığı mesajda, kazada ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİ ÇOCUKLARI 

Ölen çocukların büyük çoğunluğunun, Rusya'nın Başkurt özerk cumhuriyetinin üst düzey hükümet yetkililerinin çocukları olduğu bildirildi. 

Başkurt Acil Durumlar Bakanlığı yetkililerinin İtar-Tass'a verdikleri bilgilere göre, Rus uçağında toplam 52 çocuk, 5 yetişkin ve11 kişilik de mürettebat bulunuyordu. 

Düzeltilmiş son rakamlara göre, uçakta 16 yaşın altında toplam 52 çocuk bulunuyordu, bunlardan 8'inin ise 12 yaşın altında olduğu kaydedildi. 

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın, ''ölen çocuk sayısının yalnızca8 olduğunu'' açıklaması ile doğan çelişki de böylece ortadan kalktı.  Bakanlığın, çocuk olarak yalnızca 12 yaşın altındakileri dikkate aldığı ortaya çıktı. 

Rus yetkililer, uçağın kaptan pilotu Aleksandır Gross'un birinci sınıf pilot olduğunu, İngilizcesinin zayıf olduğu yolundaki haberlerinasılsız olduğunu, uçağın mürettebatının da seçkin elemanlardan oluştuğunu belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!