Rus basını iddia etti: ‘Türkiye, Rusya’ya sevkiyatı kısıtladı’

Güncelleme Tarihi:

Rus basını iddia etti: ‘Türkiye, Rusya’ya sevkiyatı kısıtladı’
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2023 07:00

Rus Kommersant gazetesi, 1 Mart tarihinden itibaren Türkiye’nin üçüncü ülkelerden gelen malların Rusya’ya geçişine izin vermediğini iddia etti.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği ve ABD’nin Türkiye’ye Rusya’ya yönelik yaptırımlara uyması yönünde baskılar devam ederken Rus Kommersant gazetesi, 1 Mart tarihinden itibaren Türkiye’nin üçüncü ülkelerden gelen malların Rusya’ya geçişine izin vermediğini iddia etti.

RUS BÜYÜKELÇİ DEVREDE

Rus “STALOGISTIC” lojistik şirketi yöneticisi Alesya Litvinenko, “Türk tarafı böyle bir uygulama başlattı. İşin içinde bir dizi uluslararası bağlayıcı hukuki faktör var. AB ile Türkiye arasında 1995’te imzalanan Gümrük Birliği anlaşması Türkiye üzerinden geçiş yapan transit malların Brüksel’e bildirilmesini öngörüyor. Rusya’ya uygulanan yaptırım listesindeki malları AB gümrüğü görüyor. Türkiye’ye baskı yapma yerine AB ve ABD ile daha az bağlantısı olan BAE, İran veya eski Sovyet cumhuriyetlerini aktarma noktası olarak kullanmaya yönelmek gerek” ifadesiyle durumu özetledi. Bu arada Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği dün Türkiye’de ilgili bakanlıkla temasa geçerek uygulama hakkında bilgi talep ettiğini duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!