Rojava’da 2 gün kaldı

Güncelleme Tarihi:

Rojava’da  2 gün kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2016 21:39

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’e karşı mücadele koalisyonu özel temsilcisi Brett McGurk’ün hafta sonu Suriye’nin kuzeyinde Kürt grupların özyönetim ilan ettiği Rojava adı verilen bölgede iki gün kaldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Amerikan Washington Post (WP) gazetesi, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberinde McGurk’ün ziyaretinin 2012’de ABD’nin Şam Büyükelçisi’nin ayrılmasından bu yana Suriye savaş bölgesine ilk üst düzey diplomatik ziyaret olduğunu belirtti. Brad McGurk, Suriye’nin kuzeyine Irak Kürt Bölgesel Yönetimi üzerinden gitti. Dışişleri yetkilisi, McGurk’ün ziyaret ettiği yerler arasında PYD’nin denetimindeki Kobani’nin de bulunduğunu açıkladı. McGurk’e İngiliz ve Fransız yetkililer de eşlik etti. İngiliz Reuters Ajansı’na konuşan Suriyeli Kürt bir kaynak McGurk’ü taşıyan helikopterin Cezire’de PYD’nin kontrolündeki Rimelan havaalanına indiğini söyledi. 

ZİYARETİ DOĞRULADI

McGurk ise dün Twitter’dan ziyareti doğruladı, fotoğraf ve bilgi paylaştı. Bir günü Kobani olmak üzere Suriye’nin kuzeyinde iki gün geçirdiğini söyledi. IŞİD ile mücadelenin görüşüldüğünü belirten McGurk, ‘Kobani çatışmasının binden fazla Kürt şehidine saygı gösterdik’ diyerek mezarlığın fotoğraflarını paylaştı. McGurk, Suriye’de IŞİD’e karşı karma- etnik kampanyada atılacak adımların ele alındığını kaydetti. McGurk, Kobani, Tikrit ve Ramadi’nin dirençli insanlarının karşısında IŞİD’in şansının olmadığını belirtti. Sırada Rakka ve Musul’un olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!