Rock müziği cehennemde

Güncelleme Tarihi:

Rock müziği cehennemde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2007 00:00

Vatikan, tutucu Hıristiyanlara meydan okuyarak yeni şaşırtıcı bir girişim ile büyük İtalyan edebiyatçı Dante’nin 14’üncü yüzyılda yazdığı ünlü eseri "İlahi Komedya"nın rock, punk, caz ve hatta heavy metal müziği içeren versiyonunu sahneleyecek.

"İlahi Komedya Opera" olarak adlandırılan prodüksiyonun müziklerini daha önce iki eski papa, 2’nci Jean Paul ve 1’inci Jean Paul’un hayatlarını konu alan popüler televizyon dizilerinin senaryolarını yazan Rahip Marco Frisina besteleyecek. Ancak Papa 16’ncı Benedikt’e ithaf edilecek olan prodüksiyonda edinilen bilgiye göre rock ve diğer modern müzik türlerinin sadece cehennem bölümünde kullanılması Cennet ve Araf bölümünde kullanılmaması önerildi.
İngiliz The Independent gazetesine göre, prodüksiyon sırasında seyircileri aktör ve dansçılara yakın hissettirmek amacıyla öykü, gelişmiş altı teknik sistem ile yansıtılacak 150 görüntü aracılığıyla 28 metreye 18 metre büyüklüğündeki sahneye aktarılacak.

Oyunun galası, Vatikan ve İtalyan Parlamentosu ve Senato’sunun himayesinde Roma’da ünlü bir tiyatroda gelecek sonbaharda gerçekleşecek. Daha sonra diğer büyük İtalyan kentlerinde sahnelenecek prodüksiyonda 20 şarkıcı-aktör, 30 dansçı ve 100 kişilik orkestra yer alacak. Provaları bu ayın sonunda başlayacak prodüksiyonda başlıca aktörlerin kimlikleri henüz açıklanmamakla birlikte çok ünlü sanatçıların olması bekleniyor.

Dante ile ahirete yolculuk

1321 yılında ölen Dante’nin en ünlü yapıtı olan İlahi Komedya, ahirete yapılan bir yolculuğu anlatır. Cehennem, Araf ve Cennet olmak üzere üç ciltten oluşan eser modern İtalyanca’nın temeli ve dünya edebiyat tarihinin en büyük eserlerinden biri olarak kabul edilmektedir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!