Rehine krizinde Apakan devrede

Güncelleme Tarihi:

Rehine krizinde Apakan devrede
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2014 01:25

UKRAYNA’nın doğusundaki Slavyansk’ta Rusya yanlılarının kaçırdığı Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT) bağlı 8 temsilcinin serbest bırakılması için, bir süre önce AGİT özel gözlem misyon şefliğine getirilen emekli büyükelçi Ertuğrul Apakan devreye girdi.

Haberin Devamı

Rusya yanlılarının cuma günü NATO ajanlığı yaptıkları gerekçesiyle savaş suçlusu olarak alıkoydukları AGİT temsilcilerinden bir İsveçli’nin sağlık sorunları gerekçesiyle serbest bırakılmasında Apakan’ın başında bulunduğu misyonun etkili rol oynadığı öğrenildi. Apakan’ın hem Ukrayna yetkilileri hem de Rusya yanlılarıyla temas halinde olduğu, AGİT temsilcilerinin serbest kalması için yoğun bir mekik diplomasisi yürüttüğü kaydedildi.

Rehine krizinde Apakan devrede

Dün ayrıca 8 temsilcinin dışında Apakan’ın şefliğini üstlendiği misyona bağlı iki gözlemcinin de Donestk bölgesindeki Yenakiyev’de kaçırıldığı ortaya çıktı. Apakan bu iki gözlemci için yerel yönetim ve polis yetkilileriyle saatlerce süren telefon görüşmesi yaptı. Apakan’ın temasları sonucu bu iki gözlemci de serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!