Putin’e tek kişilik Noel ayini

Güncelleme Tarihi:

Putin’e tek kişilik Noel ayini
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2023 07:00

Rusya lideri Vladimir Putin’in Kremlin’de kendisine özel yapılan tek kişilik Noel ayinine katılması sosyal medyada tiye alındı.

Haberin Devamı

Ukrayna’ya tek taraflı olarak 36 saatlik ateşkes ilan eden Rusya lideri Vladimir Putin, Noel bayramını kendi halkından uzakta, Kremlin Sarayı surları içindeki tarihi kilisede sadece 6 din görevlisi eşliğinde kutladı.

SUİKASTTAN MI KORKUYOR

Rusya lideri Putin’in Noel ayinine çok iyi korunan “Blagoveşenski” kilisesinde katılması halkın gözünden kaçmadı. Sadece birkaç papazın yürüttüğü seremonide Putin’in tek başına ortalıkta durması tuhaf bir görüntü oluşturdu. Tek kişilik ayin görüntüleriyle ilgili sosyal medya yorumlarla dolup taştı. Kimi Putin’in suikasttan korktuğu için etrafındaki güvenliği en üst seviyeye çıkardığını savunurken, başkaları Putin’in halkın arasına karışması durumunda tatsız anlar yaşanabileceği ihtimali üzerinde durdu. Rusya lideri Putin, Kremlin surları içindeki kilisede tek başına Noel’i karşılarken bulunduğu yerden yaklaşık 2 km mesafede “Kurtarıcı İsa” kilisesinde Rusya Patriği Kiril esas ayini düzenliyordu.

Haberin Devamı

UKRAYNA’DA BİR İLK

Bu yılki Noel kutlamalarında Ukrayna’da ise bir ilk yaşandı. Daha savaş patlak vermeden önce Rus kilisesinden ayrılarak İstanbul patrikhanesine bağlandığını ilan eden Ortodoks Ukrayna Kilisesi, başkent Kiev‘deki tarihi “Pezorska-Lavra” kilisesinde dini olarak Rusya’dan bağımsız ilk ayinini düzenledi. Tarihi kilise Noel kutlamalarına bir ay kala Rusya’ya bağlı Ukrayna Ortodoks Kilisesi elinden alınmıştı. Kiev’deki ayine güvenlik gerekçeleriyle Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski katılmadı.

Putin’e tek kişilik Noel ayini

YENİ SEFERBERLİK İDDİASI

Rusya ile Ukrayna halkları savaşın gölgesinde Noel bayramını kutlarken Rusya’da yeniden seferberlik ilan edileceği haberleri yayılmaya başladı. Ukrayna askeri istihbarat dairesi temsilcisi Vadim Skibitski tedirgin edici bir açıklama yaparak, “Ocak ayı içerisinde Putin’in Rusya’da yeniden seferberlik ilan edeceği istihbaratını almış bulunuyoruz. Mevcut askeri gücüne 500 bin asker daha eklemek istiyor. Silah altına alınacak yeni askerler yaklaşık iki ay temel eğitim aldıktan sonra mart sonu veya nisan başlarında üzerimize gönderilecek” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!