Putin yönetimine ağır suçlama: Terör tehdidini halktan saklıyor

Güncelleme Tarihi:

Putin yönetimine ağır suçlama: Terör tehdidini halktan saklıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 11:46

Moskova’daki ünlü Kızıl Meydan’ı “program çekimi” yapılacağı gerekçesi ile yılbaşında halka kapatan Rusya hükümeti, çekimleri gerçekleştireceği iddia edilen şirketin konuyu yalanlamasının ardından “bir terör tehdidini halktan saklamaya çalışmakla” suçlandı. Uzmanlar, Putin yönetiminin IŞİD’in ülke için oluşturduğu tehdidi saklamaya çalıştığını iddia etti.

Haberin Devamı

Geçen günlerde Avusturya polisi dost bir istihbarat ajansından “Yılbaşı gecesi IŞİD, Avrupa başkentlerinde terör eylemi yapmayı planlanıyor” yönünde bir bildirim aldıklarını açıklamış ve birçok kentte güvenlik önlemleri artırılmıştı. Bu tehdidin Rusya’nın başkenti Moskova’yı da kapsadığı iddia edilmiş ancak Rus yetkililer konuyla ilgili resmi bir açıklamada bulunmamıştı.

Rus hükümeti, popüler yılbaşı programı ‘Mavi Işık’ın çekimlerinin Kızıl Meydan’da gerçekleştirileceği iddiasıyla meydanın bu yıl halka kapanacağını duyurdu.

YAPIMCI ŞİRKET YALANLAYINCA...

Ancak her yıl başka bir mekânda çekilen ve ünlü sanatçıların performanslarına da yer veren bu programın yapımcıları devletten böyle bir talepte bulunmadıklarını ve iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Programın yapımını üstlenen VGTRK şirketi bu yılın Mavi Işık programını çoktan çekip hazırladıklarını, yani yılbaşı gecesi Moskova’da çekim yapmaya niyetlerinin olmadığını söyledi.

Rus yorumcular hükümetin meydanı kapatma kararını fazlasıyla garip bulduklarını dile getirdi. Kommersant gazetesine yazan analist Alexander Klyukin “Moskova’daki Kızıl Meydan’ın kapatılması New York’taki Times Meydanı’nın kapatılmasına eş değer” dedi ve bu konunun bir film çekiminden çok daha farklı nedenlere dayanıyor olması gerektiğini söyledi. 

RUSYA: UÇAĞI IŞİD DÜŞÜRDÜ

Ekim ayında Suriye’de Esad’a tam destek veren Rusya’ya ait bir yolcu uçağı Mısır’ın tatil kenti Şarm el Şeyh’te havalanmasından kısa bir süre sonra düşmüştü. Rusya, 224 kişinin öldüğü uçak kazasının IŞİD’in Sina kolu tarafından gerçekleştirilen bir “terör saldırısı” olduğunu açıklarken, Mısır bu iddiayı reddetmişti. 

BAKMADAN GEÇME!