Güncelleme Tarihi:
‘İSTİKLAL ve İstikbal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’nda konuşan Enstitünün Müdür Vekili Ayşe Yorulmaz, Mehmet Akif Ersoy’un ülkesinin istikbali için büyük fedakarlıklar yaptığını söyledi. Yorulmaz, bir milletin yeniden var olma mücadelesinde kalemiyle büyük rol oynayan şairin, aslında milletin yüce hislerinin de özlü ifadesi olduğunu anlattı.
Mehmet Akif Ersoy’un yaşamı ve eserlerinin bilinmesinin, anlaşılmasının Avrupa’da yaşayan Türkler için de çok önemli olduğunu vurgulayan Yorulmaz, programa katılanlara teşekkür etti.
‘AKİF’İN ŞİİRİ TÜRKÜLERİMİZ GİBİDİR’
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Koç da etkinlik kapsamında verdiği konferansta İstiklal Marşı şairinin yaşamından kesitler sundu. Osmanlı’nın gerilemesiyle ortaya çıkan sorunların Mehmet Akif Ersoy’un dertli bir şair olmasına yol açtığını belirten Koç, ortak varoluş bilinciyle büyümüş şairin şiirlerinin derin gramerini Kuran-ı Kerim’in oluşturduğunu ifade etti.
Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin bir hikayesi olduğuna değinen Koç, “Akif’in şiiri, bizim türkülerimiz gibidir. Annemizin, babamızın, dedemizin gördüğünü, bu milletin destanını yazmıştır. Şuur alanı geniş bir şair ve düşünür olarak diliyle ve gönlüyle bu millete tercüman olmaya çalışmıştır. Akif kadar bu milletle hemhal olmuş başka bir şair yoktur. Onun için seviliyor” diye konuştu.
Yunus Emre Sazendeleri adlı grubun Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş şiirlerinden oluşan kısa bir konser verdiği geceye çok sayıda davetli katıldı.