Prof. İhsanoğlu’na Koyre madalyası

Güncelleme Tarihi:

Prof. İhsanoğlu’na Koyre madalyası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2008 00:00

Paris merkezli Uluslararası Bilim Tarihi Akademisi, iki yılda bir verdiği ve adını bilimsel düşünce tarihçisi Alexander Koyre’den alan "Koyre" madalyasını ilk kez bir Türk bilim adamına verdi.

Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu, bilim tarihi alanında sıradışı ve çığır açan dünya çapında çalışmalar yaparak büyük hizmetler verdiği gerekçesiyle bu ödüle layık görüldü.

İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreterliği’ne yürüten Prof. İhsanoğlu’na madalyasını Paris’teki Simone et Cine Del Luca Vakfı’nda düzenlenen bir törenle Uluslararası Bilim Tarihi Akademisi Başkanı Eberhard Knobloch tarafından verildi.

Törende Paris Büyükelçisi Osman Korutürk, OECD Nezdindeki Büyükelçimiz Ahmet Erozan, UNESCO nezdindeki Büyükelçimiz Ali Tuygan ve Paris Başkonsolosu Hakan Aytek hazır bulundu. İhsanoğlu ödülü almaktan büyük onur duyduğunu belirtirken "Bu ödülü şahsıma değil, ülkeme verilen bir ödül olarak kabul ediyorum" dedi. Prof. İhsanoğlu, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, bir süredir medyada yer alan haberlerin aksine, bu madalyaya layık görülen ilk Türk bilim insanı olduğunu, 1999’da aynı ödülü aldığı ileri sürülen ve bilim tarihi akademisi üyeliği yapan Ordinaryüs Prof. Aydın Sayılı’nın, 1993’te vefat ettiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!