Prenses ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

Prenses ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 19:57

İspanya’da yolsuzluk ve vergi kaçırmakla suçlanan Prenses Cristina ile eşi Inaki Urdangarin önceki gün hakim karşısında ifade verdi.

Haberin Devamı

Duruşmada Prenses ve eşi, ortağı oldukları şirket kredi kartından yapılan kişisel harcamalarla ilgili sorulara cevap verdi. Kral’ın kardeşi olan Cristina, vergi kaçırma suçlamalarını kabul etmedi. AP Ajansı’na göre bu konuyla ilgili sorulara yanıt olarak eşinin sorumluluğunu ön plana çıkaran Cristina bu meselelerin kendisini ilgilendirmediğini, o dönem yaşları çok küçük olan çocuklarıyla meşgul olduğunu ileri sürdü. Cristina, “Eşim aile harcamalarından sorumluydu. Ben buna karışmadım” dedi.

‘HABERDAR DEĞİLİM’

Urdangarin ise “Vergi kaçırma konusundan haberdar değilim çünkü danışmanlarım bana her şeyin doğru olduğunu söylemişti” dedi. Çift birlikte sahip oldukları ve Barcelona’daki malikanelerinden birinden yönettikleri Aizoon şirketinde, 2003-2007 yılları arasında Noos Enstitüsü’nden gelen paraları aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla suçlanıyor. Prenses 8 yıl, eşi 19 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!