‘Polisin görevi korku salmak değil, korumak’

Güncelleme Tarihi:

‘Polisin görevi korku salmak değil, korumak’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 09:50

Duisburg Nord Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri, kentte geçen pazar günü bir Türk aileye şiddet uyguladığı öne sürülen polis memurlarının görevden alınmasını talep etti.

Haberin Devamı

DUISBURG Uyum Meclisi Üyesi Bekir Sipahi, olayın yaşandığı caddedeki Karaman Derneği’nde Duisburg Nord Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen basın toplantısında, Mehmet Kara ve Serdar Buğdaycı’ya park yeri tartışması yüzünden polisin şiddet uygulamasının, Alman kamuoyunda büyük yankı uyandırdığını söyledi.
Polisin bu tavrının kabul edilemez olduğunu belirten Sipahi, yaklaşık 60 yıldır Almanya’da yaşayan Türkiye kökenlilerin ülkenin bir parçası olduğunu vurguladı. Sipahi, “Polis şiddeti yıllardır pekişmiş olan dostluğumuza büyük zarar vermekte, halkın polise olan güven ve sempatisini zedelemektedir. Nitekim polis halka korku salmak değil, aksine halkı korkulara karşı korumakla mükelleftir. İthamlarımız kesinlikle polis teşkilatının kurumsal kimliğine değil, olaya sebep olmuş şahıslaradır” dedi.

Haberin Devamı

‘Polisin görevi korku salmak değil, korumak’

BELEDİYE BAŞKANINA YAKIŞMADI

Olaya neden olan polis memurlarının görevden alınmasını talep ettiklerini ifade eden Sipahi, şöyle dedi:
“Buradan ayrıca siyasilere, adli mercilere ve bütün sorumlulara olay karşısında hassasiyet göstermeleri çağrısında bulunuyoruz. İki vatandaşımıza uygulanan şiddetin medya tarafından, orada bulunan insanların polise hiçbir mukavemeti olmamasına rağmen ‘250 kişi 50 polise saldırmış’ şeklinde yansıtılması, burada yaşayanları derinden üzmüştür. Belediye başkanının olayı değerlendirirken ‘asosyal’ kelimesini kullanmasını, sorumluluk sahibi bir yetkiliye asla yakıştırmıyor ve kınıyoruz. Bizleri çok rahatsız eden bu kelimeden dolayı Belediye başkanından özür dilemesini talep ediyoruz.”

‘YÜZ KIZARTICI BİR AÇIKLAMA’

Yenilik ve Adalet Partisi (BİG) Genel Başkanı Halik Yıldız da olayla ilgili açıklama yaptı. Duisburg’ta yaşananları kınayan Yıldız, şunları söyledi: “Kendi evinde polis tarafından bir vatandaşımızın tartaklanması, orantısız şiddet kullanılması kabul edilebilir bir durum değildir. Umarım hukuk burada gerçekten iyi çalışma yapar, gerekli tahkikat yapıldıktan sonra gerekli hüküm verilir. Belediye başkanının yaptığı açıklama yüz kızartıcı bir açıkladır. Umarım hem Türk halkından hem de aileden içtenlikle özür diler. Bunu, medya ve siyasiler olarak yakından takip etmek zorundayız. Çünkü bu üst düzey bir ırkçı bir açıklamadır. ‘Asosyal’ kelimesi bu bağlanmada hiç kabul edilir bir şey değildir. Olayın içeriğini bilmeden böyle bir açıklama yapmak doğru değildir ve kınıyoruz. Davayı sonuna kadar takip edeceğiz.”
Duisburg Alternatif Vatandaş İnisiyatifi Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya da hem polis şiddetini eleştirdi hem de belediye başkanı Soren Link’in özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!