Pierini: AB PKK'ya karşı diplomatik çözümden yana

Güncelleme Tarihi:

Pierini: AB PKKya karşı diplomatik çözümden yana
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2007 10:28

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, AB’nin prensip olarak askeri çözüm yerine her zaman diplomatik çözüm taraftarı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Marc Pierin, Adıyaman Isias Otel’de düzenlediği basın toplantısında Türkiye’ye bu yıl, önümüzdeki yıl ve gelecek yıl yıllık 500 milyon euro tutarında hibede bulunulacağını söyledi. Bu rakamın şu anda devam eden projelerle 1.7 milyon euroya ulaşacağını ifade eden Pierini, bu hibelerin amacının Türkiye’yi AB’ye hazırlamak olduğunu kaydetti. “Tabii ki AB her şeyin çözümüne sahip değil” diyen Pierini Türkiye’de AB’ye hazırlık konusunda devam eden çalışmaları başarılı bulduğunu dile getirdi.

Pierini, AB’nin Türkiye’de özellikle kişi başına düşen gelirin ulusal ortalamanın altında kalan bölgelere yardımda bulunduğunu ifade ederek, bu illerden biri olan Adıyaman’da da başarılı çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Pierini, Türkiye ile müzakerelerin devam ettiğini anımsatarak, müzakerelerin hızı ne olursa olsun Türkiye’deki çalışmalara devam ettiklerinin altını çizdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pierini, “PKK konusunda AB’nin stratejisi nedir?” sorusu üzerine, AB’nin çok net bir biçimde her türlü terör olayını kınadığını söyledi. PKK’nın da AB’nin terör listesinde bulunduğunu kaydeden Pierini, AB’nin prensip olarak askeri çözüm yerine her zaman diplomatik çözüm taraftarı olduğunu kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!