Paris'te su konferansı

Güncelleme Tarihi:

Pariste su konferansı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası Su Konferansı bugün Paris'te başlıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Jacque Chirac'ın dünyada 1.5 milyar insanın içilebir suya hasret olduğu gerçeği üzerine düzenlediği konferansta dünyamızın su kaynaklarının pratik kullanımına ilişkin kesin, somut önlemler ağır basacak.

UNESCO binasında üç gün sürecek konferansa 79 ülkeden temsilciler katılıyor. Resmi gündemde olmamasına rağmen sınır aşan suların da tartışılma ihtimali, toplantıların Türkiye adına önem kazanmasına yol açıyor. Fransa Çevre Bakanı Dominique Voynet'nin açılış konuşmasıyla başlayacak olan konferansta su kullanımı ve yönetimi konusunda enformasyon, yasal düzenleme ve mali çerçeve başlıkları altında üç ayrı çalışma grubu toplanacak. Ülkelerarası işbirliği, su tasarrufunda işbirliği ve özellikle ev hanımlarının suyu dikkatli kullanmaları gerektiği vurgulanacak. Toplantılarda Türkiye'yi temsil eden Enerji Bakanı Cumhur Ersümer cumartesi günü konuşacak ve GAP, Türkiye'de su kaynakları ve su yönetimi konularında belgeler sunacak.

Öte yandan, MİT Müsteşarlığı görevinden sonra Paris Büyükelçiği'ne atanan Sönmez Köksal, bu konferansa katılımıyla diplomatik alanda 5 yıllık aradan sonra ilk kez görev yapmış olacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!