Palin bombaları

Güncelleme Tarihi:

Palin bombaları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2008 00:00

ABD’de birkaç yıl öncesine kadar ismi dahi bilinmeyen Alaska Valisi Sarah Palin, Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan Yardımcısı Adayı seçilmesinin ardından ulusal siyaset sahnesine skandallarla girdi.17 yaşındaki kızının evlilik dışı bir ilişkiden hamile kaldığının ortaya çıkmasından sonra, Palin’in bir dönem Alaska’nın ABD’den ayrılmasını savunan bir partiye üye olduğu da belirlendi. Ama muhafazakarların desteği sürüyor.

Haberin Devamı

Palin'in problem kızı

ABD’de muhafazakar Cumhuriyetçi Parti’nin başkan yardımcısı adayı Alaska Valisi Sarah Palin’in 17 yaşındaki bekar kızının evlilik dışı bir ilişkisinden hamile olduğunun ortaya çıkması ve bunu Palin’in de kabul etmesi, siyasete bomba gibi düştü.

"Güzel kızım beş aylık hamile" diyen Sarah Palin, kızı Bristol ile bir yıldır çıktığı sevgilisinin, bebek doğmadan evleneceğini açıkladı. Palin’in torununun babası, Wasilla Lisesi’nin hokey takımında oynayan 18 yaşındaki Levi Johnston. Sarah Palin, kendisini bir "hokey annesi" diye tanımlamıştı. Müstakbel damat Levi, Bristol’ün orduya yazılan ve Irak’a gitmeye hazırlanan ağabeyi Track’in (19) de takım arkadaşıydı. Levi’nin, kendi internet sitesine, "Çocuk istemiyorum" diye yazmış olması da dikkat çekti.

Liberal bloglarda, Sarah Palin’in geçen Nisan’da doğurduğu özürlü bebeği Trig’in "aslında kızı Bristol’un gayrimeşru çocuğu" olduğu iddia edilmişti. Demokrat Başkan Adayı Barack Obama, kendi saflarında böyle söylenti yayanlar varsa işine son verileceğini söylemiş, ama dedikodular ayyuka çıkmıştı.

Ayrılıkçı Alaskalılar

Bu skandalın ardından, Alaska Bağımsızlık Partisi’nin (AIP) Başkanı Lynette Clark, 1994 yılında, Sarah ve eşi Todd Palin’in "üyeleri" arasında yer aldıklarını açıkladı. Clark, Sarah ve Todd Palin’in 1996’da AIP’ten ayrılarak Cumhuriyetçi Parti’ye geçtiğini kaydetti. Aynı yıl, Sarah Palin, Wasilla Belediye Başkanlığı için de aday olmuştu.

Halk oylaması yoluyla Alaska Eyaleti’nin ABD’de ayrılmasını savunan AIP Başkanı Clark, eyaletin yasadışı olarak ve BM Şartı çiğnenerek ABD’nin parçası yapıldığını ileri sürüyor. McCain kampanyası, Palin’in eşi Todd’ın, 1986’da ve 22 yaşındayken alkollü araç kullandığı için tutuklandığını da kamuoyuna duyurdu. Polis, Todd Palin’in kullandığı aracı durdurduğunda, müstakbel eşi Sarah Heath’ın da yanında olduğu ifade edildi.

McCain biliyordu

Palin’in son gelişmeler yüzünden başkan yardımcısı adaylığını geri çekmesi söz konusu değil. Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı John McCain’in, Palin’in kızının hamile olduğunu önceden bildiği ifade edildi. Parti tabanı, Palin’in kızıyla ilgili açıklama yapmasından memnun.

Cumhuriyetçi Parti’nin Minnesota Eyaleti’ndeki kurultayına katılan delegeler ile First Lady Laura Bush da, Sarah Palin’e tam destek verdiler. Hatta gözlemciler, Palin’in şimdi "parti içinde" daha da güçlendiğini ifade ediyorlar. Yine de McCain Kampanyası, Palin’in geçmişinin daha iyi araştırılması için bölgeye yeni avukatlar yolladı.

Kürtaj karşıtı olduğunu ispatladı

/images/100/0x0/55eb1048f018fbb8f8a8abe0


KIZ kardeşinden boşanan kayınbiraderini cezalandırmak için, onun eyalet emniyet teşkilatındaki görevine son verdiği iddia edilen ve hakkındaki soruşturma süren Alaska Valisi Sarah Palin, ardarda patlayan skandallara rağmen parti içindeki desteğini koruyor.

Gerçek insanlar Güney Carolina Valisi Mark Sanford, "İnsanlar gerçeği arıyor. Gerçek demek leke demek, yara bere demek, gerçek gerçek demek. Ailelerdeki bu tür hatalar, ’Benim ailemden farkı yok’ yorumlarına yol açar" ifadesini kullandı.

Tanrı affetsin Evanjelik lider James Dobson ise, nisan ayında doğan bebeği Trig’i de özürlü olacağını bildiği halde dünyaya getiren Palin’in, kızıyla ilgili kararıyla da "kürtaj karşıtı ve aileden yana" olan felsefesini kanıtladığını söyledi. Dobson, "Hıristiyan olmanız mükemmel olduğunuz anlamına gelmez. Çocuğunuzun mükemmel olduğu anlamına da gelmez. Tanrı’ya kusurlarımızı itiraf ettiğimizde affedilme ve yeniden yapılanma anlamına gelir" dedi.

Doğru olanı yapıyorlar Bir başka sağ-kanat lider olan Charmaine Yoest, "Yeni bir yaşamı dünyaya getirecekler, bunu memnuniyetle karşılıyoruz" derken, Beyaz Saray’a yakın bir isim olan Grover Norquist da, "Onlar tam doğru olanı yapıyorlar, çocuk sahibi olup evleniyorlar" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!