Pakistan'da hükümet ile yargı arasında gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Pakistanda hükümet ile yargı arasında gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2010 13:55

Pakistan'ın Federal Adalet Bakanı Babür Avan, Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari'nin İsviçre'deki banka hesaplarının incelenmesine engel olma, kamu sektör ile özel sektöre ait bankalardan aldığı yüksek miktardaki kredileri geri ödememe ve yolsuzluk yapma suçlamasıyla Anayasa Mahkemesinde 5 kişilik mahkeme heyetine ifade verdi.

Hükümetin 13 üyesi ve çok sayıda milletvekiliyle birlikte mahkeme binasına gelen Avan, hakkında ileri sürülen iddiaların "gerçek dışı iftiralar olduğunu" belirterek kendini savundu.

Savunmasını tamamlamak üzere mahkemeden 3 haftalık ek süre talebinde bulunan Avan'a mahkeme başkanı Nasir-ül Mülk 10 Hazirana kadar süre tanıdı.

Pakistan Anayasa Mahkemesi, eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref tarafından 2007'de çıkarılan ve birçok siyasetçinin yolsuzluktan yargılanmasını engelleyen yasa değişikliğini aralık ayında iptal etmiş, böylece 250'ye yakın politikacı için yargı yolu açılmıştı.

Pakistan'da Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, İçişleri Bakanı Rahman Malik, Savunma Bakanı Ahmed Muhtar ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda politikacı hakkında yolsuzluk ve suç dosyaları bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!