Otomobilde içmeyin

Güncelleme Tarihi:

Otomobilde içmeyin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2016 09:56

Alman hükümetinin uyuşturucu ile mücadele danışmanlığı, otomobillerde sigara içilmesini önlemek amacıyla kampanya başlattı. 'Otomobillerde sigaraya son' adı altında başlatılan kampanyayı, Hürriyet'in de aralarında bulunduğu önemli kuruluşlar da destekliyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Federal Hükümet'in Uyuşturucu ile Mücadele Danışmanı Marlene Mortler, sigara ile mücadelede etmek amacıyla yeni bir kampanya başlattı. ‘Otomobillerde sigaraya son' adı altında başlatılan kampanya ile özellikle çocuklar ve gençlerin sigaranın olumsuz etkisinden korunması hedefleniyor. Kampanya çerçevesinde broşürler ve tanıtım afişleri hazırlanırken, sigara içmenin yarattığı zararlarla ilgili bilgi de veriliyor.
Kampanya çerçevesinde hazırlanan broşürlerde verilen bilgiye göre dünya genelinde her altı saniyede bir kişi sigaradan ölüyor. Bilgilendirme broşürlerinde şu bilgiler de yer alıyor:

Otomobilde içmeyin
Sigara içilen ortamda, içiciler kadar içmeyenler de zarar görüyor. Sigaradan pasif içici olarak en çok gençler ve çocuklar olumsuz etkileniyor. Sigaranın olumsuz etkisinin en çok ortaya çıktığı yerler otomobil gibi kapalı ortamlar. Otomobillerde ve kapalı ortamlarda pencere ve kapıların açık olması da sigaranın zararını ortadan kaldırmıyor. Sigaranın özellikle kronik solunum yolları hastalıkları, gelişim dönemindeki çocuklarda hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açar.

Haberin Devamı

HEDEF SIFIRLAMAK

Federal Hükümetin Uyuşturucuyla Mücadele Danışmanı Marlene Mortler, “Sigara içenler sadece kendi sağlıklarını değil, çevredekilerin sağlığını da riske atıyor. Özellikle de çocukların ve gençlerin. Çocukların sigaranın zararlarından korumak için otomobillerde sigara içilmemesi yönünde kampanya başlattık. Almanya'da her geçen gün otomobillerde çocuklar da varsa sigara içmeyenlerin sayısı artıyor. Bu sevindirici. Ancak bizim amacımız bunu Almanya genelinde sıfır noktasına çekmek. Arabada çocuklar varken sigara içilmesi sadece kötü bir kokuya yol açmıyor, solunan havayı da kirletiyor” dedi. Anne ve babalara da seslenen Mortler, “Otomobillerde çocuklar ve gençler de varsa sigarayı dışarıda bırakın. İzin verin çocuklarınız temiz havayı solsun” diye konuştu.
Kampanyayı aralarında Hürriyet’in de bulunduğu Almanya’daki önemli kurum ve kuruluşlar da destekliyor.

BAKMADAN GEÇME!