Onun derdi başka ama yanlış anlaşılıyor

Güncelleme Tarihi:

Onun derdi başka ama yanlış anlaşılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2010 17:57

Goriller pençeleriyle göğüslerine vurarak insanlara yaklaştığında korkuya kapılıp kaçıyoruz. Oysa onlar bu hareketi çok romantik oldukları durumlarda yapıyorlar.

Haberin Devamı

KİGOMA'NIN SEVGİ GÖSTERİSİ - FOTO GALERİ

 

Vahşi doğa fotoğrafçısı Andy Rouse, goriller arasında kariyeri boyunca rastlamadığı anları görüntüledi. Kigoma adındaki 180 kilo ağırlığındaki gorilin göğüsünü döverek kendisine yaklaştığı gören Rouse, dev hayvanın bir cesaret gösterisi yaptığını düşünerek korktu.

 

Ancak, ortaya koyduğu güç sonrası ardından Kigoma, başarılı fotoğrafçının beklemediği bir şey yaptı. Oldukça romantikleşen anlarda, Kigoma yanına yaklaştığı dişi gorili kucakladı ve başına bir öpücük kondurdu.

 

Bu romantik dakikalar Rwanda’nın Virunga Yanardağı Ulusal Parkı’nda yaşandı. Rouse, “Kigoma bize ilk yaklaştığında turist grubunda bir korku yaşandı ancak insanlara çok nadir zarar veren bu hayvanlar ne kadar nazik olduklarını gösterdi” dedi.

Haberin Devamı

 

Park yetkililer turistlere gorillere en fazla 7 metre yaklaşmaları uyarısını yapıyor. Ancak bir goril saldırması halinde bu mesafeyi 2 saniyede kapatabiliyor. Rouse, yaşadıkları karşılaşma anını şöyle anlatıyor:

 

“Başında bulunduğum gruba sakin olmalarını ve mesafeyi korumalarını söyledim. Kigoma bize bir metreye kadar yaklaştı, tam önümüze sıçradı ve ardından dişisinin yanına gitti.”

 

Kigoma, Ulusal Park’taki gorilla grubunun lideri Kwitonda’nın oğlu. Bu yüzden dişilerle çiftleşebilen bir tek oydu. Ancak yetişkin hale geldikten sonra Kigoma’da çiftleşebilme şansına erişti.

  

SAYILARI AZALIYOR

Rouse, yaşam alanlarının yok edilmesinden dolayı bugün sadece 680 dağ gorili kaldığını belirtiyor. Diğer yandan, yılda 3 milyon dolar gelir sağlayan goril turizmi, onların hayatta kalma şansını artırıyor.

 

Haberin Devamı

Roue, “Onları görmeye gören insanlar değerlerini anlıyor ve daha hassas yaklaşıyorlar. Bu sayede sayıları yavaş da olsa artıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!