Önce barış mesajı, sonra nükleer prova

Güncelleme Tarihi:

Önce barış mesajı, sonra nükleer prova
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2014 01:18

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, önceki gün Ukrayna sınırından askerleri çektiklerini açıklayarak yumuşama sinyalleri verirken, dün 180 derecelik dönüşle nükleer savaş tatbikatı yaptı.

Haberin Devamı

Başkent Moskova’da “Rus NATO’su” olarak bilinen Müşterek Savunma Anlaşması’na üye ülkeler Beyaz Rusya, Ermenistan, Tacikistan ve Kırgızistan liderlerini füze savunma sistemleri merkezinde ağırlayan Putin, Batı’yla Rusya arasında her an nükleer savaş çıkabilecekmiş gibi kendi füze kalkanını denedi. Putin ile birlikte dört eski Sovyet liderinin hazır bulunduğu nükleer savaş kontrol merkezinde, mevcut tüm silahların kullanımı gerçeğine yakın boyutta tatbik edildi. Tatbikatta, Rusya’nın Kuzey filosundan “Tula” ve Atlantik filosuna bağlı “Podolsk” denizaltılarından nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası iki balistik füze fırlatıldı. Füzelerin Rusya’nın kuzeyindeki Kura askeri poligonda hedefi vurduğu belirtildi. Üç saat süren nükleer savaş provası sonunda Putin, “Ülkelerimiz sadece olası düşmanı caydıracak güçle kalmıyor; gerektiğinde hak edilen karşılığı da verecek durumda” dedi.

Putin’i dinlemediler

Haberin Devamı

Öte yandan Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlılarına yaptığı Donetsk ve Lugansk’ta 11 Mayıs’ta düzenlenecek bağımsızlık referandumunun ertelenmesi çağrısı karşılık bulmadı. Rusya yanlısı isyancıların liderlerinden Andrey Purgin, “Referandum daha önce planlandığı gibi yapılacak” dedi. Rusya yanlıları referandumun ardından 18 Mayıs’ta da Moskova’ya bağlanmayı planlıyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!