Oligark yaş gününde Türk yemeği tepki çekti

Güncelleme Tarihi:

Oligark yaş gününde Türk yemeği tepki çekti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2014 01:25

Boşandığı eşine yaklaşık 4,5 milyar dolar ödemesine karar verilmesiyle gündeme gelen Rus milyarder Dmitry Ribolovlev, kızı Ekaterina’nın 25’inci yaşgününü, adı “Lanetli Ada”ya çıkan Yunanistan’ın Skorpios Adası’nda kutluyor. En az 4 milyon dolar harcanan ve ünlü isimlerin katıldığı doğumgünü partisi üç gün sürecek.

Haberin Devamı

Ancak, partiye yemeklerin Türkiye’den getirilmesi Yunan basınında tepkiye yol açtı. “Gübre Kralı” olarak bilinen ünlü Rus işadamı, kızı Ekaterina’nın doğum gününü geçen yıl ünlü Yunan armatör Aristotle Onassis’in torunu Athina’dan satın aldığı İyon Denizi’ndeki Skorpios Adası’nda kutluyor. Doğumgününe Monaco Prensi Albert, yeğeni Charlotte Casiraghi ve Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile dünya jet sosyetesinin önde gelen isimleri davet edildi. Adı ‘Lanetli Ada’ya çıkan Skorpios’da bu parti için 200 işçi haftalarca gece-gündüz çalıştı. Üç ayrı dans pisti kuruldu. Adanın hemen her köşesine ses ve ışık sistemleri yerleştirildi. Daha romantik bir ortam için de 800 dönümlük adanın her yanı eski tren vagonları, traktörler ve antika otomobiller ile süslendi. Ribolovlev, 3 gün süren parti için en az 4 milyon euro harcadı.

Haberin Devamı

Oligark yaş gününde Türk yemeği tepki çekti
TARİHİN EN PAHALI BOŞANMASI: 4,5 MİLYAR DOLAR

YİYECEKLER TÜRKİYE’DEN

Yunan basınında çıkan haberlere göre doğum günü partisinde ikram edilen yiyecekler ve adanın süslenmesi için kullanılan çiçekler Türkiye’den getirildi. To Vima gazetesi, parti için Türkiye’den 30 TIR malzemenin getirildiğini yazdı. İyon adalarından Korfu’daki “Amazonios” haber sitesi, “Yunanistan’da bu kadar işsiz varken yemekleri Türkiye’den getirmeleri kabul edilmez” dedi. Davetliler, adaya demir atan lüks bir yolcu gemisinde ağırlanıyor.

Callas ve Jackie’nin adası

Yunan armatör Aristotle Onassis, Yunanistan ile İtalya arasındaki İyon Denizi’nde bulunan Skorpios adasını 1963’te satın aldı. Onassis, uzatmalı sevgilisi soprano Maria Callas’ı terk edip 1968’de adanın küçük kilisesinde düzenlenen bir törenle suikasta uğrayan ABD Başkanı John Kennedy’nin dul eşi Jacqueline (Jackie) ile evlendi. Onassis, 1973’te oğlu Aleksandros’u bir uçak kazasında kaybetti. 1975’te ölen Onassis’in kızı Hristina ise 1988’de Arjantin’de ölü bulundu. Skorpios’un halk arasında adı ‘Lanetli Ada’ya çıktı. Onassis’lerin son varisi Athina, bu adaya sadece birkaç kez uğradı ve Ribolovlev’e 100 milyon euroya sattı.

Oligark yaş gününde Türk yemeği tepki çekti

BAKMADAN GEÇME!