Olağanüstü hal

Güncelleme Tarihi:

Olağanüstü hal
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2003 02:10

ABD'nin kuzeydoğusunda son 100 yılın en şiddetli kar fırtınası yaşandı, en az 12 kişi öldü, önceki gün 7 eyalette olağanüstü hal ilan edildi.

GÜNEYDEN gelen ılıman ve nemli hava, Kanada'dan soğuk ve yüksek basınçlı havayla çarpışınca ABD başkenti ve bazı eyaletler kar fırtınasına fena yakalandı. Göz açtırmayan kar nedeniyle halk zorunlu alışveriş dışında evlerinde kalmayı yeğledi. Washington D.C., Batı Virginia, Delaware, Maryland, Pennsylvania, Virginia ve New York'ta olağanüstü hal ilan edildi.

Havaalanları kapandı

Hem fırtına, hem kar yüzünden yaşam felç oldu. Batı Virginia'da en az 50 bin kişi elektriksiz kaldı. Bazı karayolları, demiryolları ve havaalanlarında seferler, NBA maçları, kiliselerde ayinler ertelendi. Müzeler kapatıldı. Virginia ve Maryland'deki hastaneler, sağlık görevlilerinin işine gelebilmesi için otomobili olanlardan yardım istedi. Yollar buz tuttuğundan ve tipiden bir yerden bir yere ulaşmak tam bir çileye dönüştü.

150 yıldır görmedim

Meteorolog John Dlugoenski, ‘‘150 yıldan bu yana kar kalınlığının yarım metreyi aştığına iki kez tanık olmuştuk. Cumartesi başlayan kar yağışı, bıçak gibi soğuk havayla 2003'ün en şiddetli kar fırtınasını yaşamaktayız. Dinmeyen kar şimdiden 30 santim yüksekliğinde ve bazı bölgelerde yaklaşık bir metreyi bulacağını tahmin ediyoruz. Tüm zamanların en korkunç kar fırtınası 1922'deydi ve kar kalınlığı 70 cm'di’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!