Obamalar, İstiklal Camii’nde

Güncelleme Tarihi:

Obamalar, İstiklal Camii’nde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 00:00

ABD Başkanı Barack Obama’nın çocukluğunun geçtiği Endonezya’da dün Güneydoğu Asya’nın en büyüğü olan İstiklal Camii’ni ziyareti dinlerarası hoşgörü konusunda mesajlara sahne oldu.

First Lady Michelle Obama’nın zorunlu olmadığı halde altın boncuklu bej bir başörtüsü ile bol kesimli, likör yeşili pantolon-ceket takımı giymesi İslam’a saygı olarak yorumlandı. İstiklal Camii’ni İmam Ali Mustafa Yakup ile birlikte gezen Obama çiftinin, ayakkabılarını cami avlusunda da çıkardığı görüldü. Hakkında “gizli Müslüman” söylentileri bulunan Obama, burada yaptığı konuşmalarda iki kez Hıristiyan olduğu vurgusunu yaptı, orta adı olan “Hüseyin”i kullanmaktan kaçındı. Obama, İmam Yakup’un “Yakındaki bir kilisenin mensupları Noel kutlamaları için geldiklerinde araçlarını caminin otoparkına park ediyor” sözlerini de gazetecilerle paylaştı.

Endonezya örnek olsun

Endonezya Üniversitesi’nde de konuşan Obama, 6 bin kişilik dinleyici kitlesine, Endonezya’nın kalkınmakta olan bir ülkenin demokrasi ve çeşitliliği bir arada nasıl barındırdığının örneği olması gerektiğini söyledi. Uzmanlar, bu konuşmayı, Obama’nın geçen yıl Kahire’de yaptığı konuşmadan bu yana İslam dünyasına seslenmek için gösterdiği en önemli çaba olarak görüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!