Obama: Yürüyüşümüz henüz bitmedi

Güncelleme Tarihi:

Obama: Yürüyüşümüz henüz bitmedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2015 21:10

ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinde medeni hakların kazanılmasına yönelik mücadelenin devam etmesi gerektiğini belirterek, “Kanlı Pazar’dan 50 yıl sonra bile yürüyüşümüz henüz bitmedi. Ama bitişe yakınız” dedi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Obama önceki gün Alabama eyaletinin Selma kentinde 1965 yılında yaşanan ve ABD’de “Kanlı Pazar” olarak bilinen siyahilerin oy kullanma hakkı için yaptığı protesto yürüyüşünün anma etkinliğine katıldı.

Yürüyüşün yıl dönümü etkinliğinde ABD’nin ilk siyahi başkanı olarak yer alan Obama, olaylarla özdeşleyen Edmund Pettus köprüsünde yaklaşık 40 bin kişiye hitap etti. Etkinliğe 100 civarında Kongre üyesinin yanı sıra ABD’nin eski başkanlarından George W. Bush ve eşi Laura Bush ile 1965’te Selma yürüyüşünü organize eden ve polisler tarafından darp edilmiş olan Kongre üyesi John Lewis de katıldı.

‘YAPACAK ÇOK ŞEY VAR’

Konuşmasında ülkedeki sivil haklara dönük mücadelenin sürmesi gerektiğini vurgulayan ABD Başkanı Obama, önemli ilerlemelere rağmen fırsat eşitliği noktasında daha yapmaları gereken bir çok şey olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Oy hakkı için 50 yıl önce Alabama eyaletinin Selma kentindeki yürüyüşe yüzlerce siyahi ABD’li katılmıştı. Protestocular, Edmund Pettus köprüsünü geçerken polisin sert müdahalesiyle karşılaşmış ve olaylar “Kanlı Pazar” olarak tarihe geçmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!