Obama yalanları

Güncelleme Tarihi:

Obama yalanları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2008 00:00

Senatör Barack Obama’nın Demokrat Parti’den ABD başkan adayı olduğunun ilan edileceği Demokrat Parti kurultayı öncesinde siyahi politikacıyla ilgili her gün yeni bir dedikodu ortaya çıkıyor.

Son konuşulan söylentiler Obama’nın Kenya’da doğduğu, bu nedenle de ABD vatandaşı olamayacağı yönünde. Bir diğer iddiaya göre Obama’nın orta adı ’Hüseyin’ değil ’Muhammed’miş.

ABD’de, Demokrat Parti’nin başkan adayının resmen ilan edileceği Denver kurultayı yaklaştıkça, Senatör Barack Obama ile ilgili dedikodu değirmeni yine hızla dönmeye başladı.

Senatör Barack Obama’nın partinin başkan adayı olarak tüm dünyaya duyurulması beklenirken, "ne amaçlı" olduğu bilinmeyen söylentiler sadece kafaları karıştırıyor. Bu söylentilere, Obama’nın önseçimlerde mağlup ettiği Hillary Clinton’a yakın çevrelerin açıklamaları da eklendiğinde "ne oluyor" sorusu akılları kurcalıyor.

Barack Obama, bugüne kadar, doğum sertifikasını kamuoyuna açıklamadı. Bu çerçevede, daha önce de ortaya atılan bazı iddialar yenileriyle birlikte tekrar ısıtılmaya başladı. Buna göre, Obama’nın Kenya’da dünyaya geldiği ve bu nedenle ABD Başkanı olamayacağı iddia ediliyor. Amerikan yasaları, başkan seçilecek kişinin ABD topraklarında doğmuş olmasını şart koşuyor. Obama dünyaya geldiğinde, Kenyalı babasının, annesi ile değil hala bir önceki eşiyle evli olduğu da ortaya atılan söylentiler arasında yer alıyor. Bir başka ilginç iddia ise, Barack Obama’nın "orta" adının Hüseyin değil Muhammed olduğu şeklinde. Senatör Obama’nın Kenya’nın vatandaşı olduğunu söyleyenler bile var.

Hillary’nin oyunu mu

Her türlü "yalan-yanlış" iddianın kolayca internet dünyasında yer bulabildiği düşünüldüğünde, bu iddiaların "amaçlı" olduğu ifade ediliyor. Bunların ardında rakip Cumhuriyetçiler’in bulunduğunu savunanlar mevcut. Washington’daki bazı çevreler, Bill ve Hillary Clinton’ın "doğum sertifikası" silahını kullanmaya hazırlandığını da öne sürüyorlar.

Hillary Clinton’ın kampanya çalışanlarının, ısrarla "kurultayda oylama yapılsın ve herkesin önseçimlerdeki kuvveti de tanınmış olsun" demelerinin nedeni de tam olarak bilinmiyor. New York Times’ın bir köşe yazarı, buradaki amacın 2012 başkanlık seçimlerine yönelik olduğunu ifade etti. Ancak, diğerleri, Clintonlar’ın Denver’de yapılacak kurultayda "doğum sertifikası darbesi" planladığını bile öne sürüyorlar.

Doğum sertifikasını neden açıklamıyor

Senatör Obama’nın kökeniyle ilgili dedikodular, doğum sertifikasını henüz açıklamadığı için zemin bulabiliyor. Kongre’deki internet sitesinde, Illinois Senatörü Obama’nın, 4 Ağustos 1961’de, Barack Obama ve Ann Dunham’ın çocuğu olarak Hawaii’de dünyaya geldiği belirtiliyor.

Obama’yı hedef alan kitap

SÖYLENTİLERİN kaynaklarından biri de Jeremo Corsi’nin kaleme aldığı "Obama Nation" isimli kitap. Yeni piyasaya çıkan kitabın bu haftasonunda New York Times Gazetesi’nin en çok satanlar listesine oturması bekleniyor.

Corsi’nin Obama’yı hedef alan kitabının adı Türkçe’ye çevrildiğinde "Obama Milleti" anlamına gelirken, kitabın İngilizcesi olan "The Obama Nation" bir kelime oyununu da içeriyor. Kitabın adı, İngilizce okunuşuyla, "iğrenç" anlamına gelen "abomination" kelimesini hatırlatıyor. İddiaları güvenilir bulunmayan kitapta Corsi, Obama’nın üniversite yıllarında esrar ve kokain kullanma alışkanlığı kazandığını ve bu alışkanlığını bırakıp bırakmadığının şüpheli olduğunu savunuyor. Obama, daha önce bu uyuşturucuları kullandığını ancak üniversite yıllarında bıraktığını açıklamıştı.

Yazar Corsi ayrıca, Michele Obama ile evleninceye kadar Obama’nın Müslüman olduğunu, daha sonra Hıristiyanlığa geçtiğini ve şimdi bunu kabul etmek istemediğini de iddia ediyor. Obama ise bu daha önce buna benzer iddialar için, "bunlar doğru değil. Bu tür iddialar sadece benim etrafımda bir şüphe oluşturma çabasının eseri" demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!