Obama: Trump başkan olmaya uygun değil

Güncelleme Tarihi:

Obama: Trump başkan olmaya uygun değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 19:46

ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın başkanlık için uygun olmadığını söyledi ve Trump’ı eleştiren Cumhuriyetçilere seslenerek “Neden hâlâ onu destekliyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı

Obama, “Yeter’ diyeceğiniz bir nokta gelmeli” diye konuştu. Teamüllerin dışına çıkan Obama, önceki Cumhuriyetçi başkan ya da başkan adaylarıyla da siyasi farklılıkları olduğunu ancak onlardan hiçbirinin bir başkan olarak görev yapamayacağını düşünmediğini söyledi. Oğlu Irak’ta ABD ordusunda görev yaparken ölen, Müslüman bir ABD vatandaşı olan Khizr Khan, geçen hafta düzenlenen Demokrat Parti Kurultayı’nda Trump’ın Müslümanların ABD’ye girişini geçici olarak askıya alma planını eleştirmişti. Trump ise Pakistan asıllı Khizr Khan konuşurken yanında duran karısının niye sesi çıkmadığını sorgulayınca büyük eleştiri almıştı. Obama, Trump’ın bu açıklamasını hatırlattı ve “Cumhuriyetçi aday başkan olarak görev yapmaya uygun değil ve bunu kanıtlamaya devam ediyor” dedi. Trump ise ‘Başkan Obama’nın başarısız bir liderlik sergilediğini, onun döneminde ABD’nin ülke dışında küçük düşürüldüğünü, radikal İslam’ın da kıyılarına kadar geldiğini’ söyledi.

Haberin Devamı

HOLLANDE: TRUMP MİDE BULANDIRIYOR

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ABD’li Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’a sert çıktı. Hollande, Trump ile ilgili olarak, “Onun (Trump) aşırılıkları midenizi bulandırıyor, ABD’de bile... Özelikle de bir asker hakkında, bir askerin anısıyla ilgili kötü konuşurken” dedi. Fransa Cumhurbaşkanı, “Giderek daha fazla sayıda insanın otoriterlikle baştan çıkarıldığını gördükçe, demokrasi de tehlike altında. ABD, Trump’ı seçerse, bunun neticeleri olacaktır, çünkü ABD seçimleri küresel bir seçimdir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!