NYT: Erdoğan Miçotakis’i fırçaladı

Güncelleme Tarihi:

NYT: Erdoğan Miçotakis’i fırçaladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2022 07:00

Amerikan New York Times’ın (NYT) haberine göre, Avrupa Siyasi Topluluğu’nun ay başındaki ilk zirvesinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis arasındaki tansiyon yükseldi.

Haberin Devamı

Söz konusu diyalog liderlerin basına kapalı akşam yemeğinde gerçekleşti. İddiaya göre, Miçotakis 44 Avrupalı lidere hitap ettiği sırada, Erdoğan, Miçotakis’in sözünü keserek bağırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan odadan çıkmadan önce Miçotakis’i ‘Doğu Ege’deki anlaşmazlıkları çözme konusunda samimiyetsizlikle suçladı ve AB üyelerine dönerek, Yunanistan ve Kıbrıs’ın yanında yer aldıkları için tepki gösterdi. Erdoğan, Prag dönüşü, Miçotakis ile gerilim yaşandığına dair iddialarla ilgili soruya şu yanıtı vermişti:

“Protokol kaidelerini bilmeyen bir adam. Konuşması programda olmamasına rağmen, ben ana konuşmacılardan bir tanesiydim, konuşmamı yaptım, masama geçtim. Nasıl izin aldı bilmiyorum, cevap yetiştirmeye kalktı. Onun cevabına ben cevap mı vereyim? Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı böyle bir seviyeye düşer mi? Birkaç kelamını dinleyerek onunla yetindim.”

BAKMADAN GEÇME!