Nusra lideri: Düşmanımız Batı değil Esad

Güncelleme Tarihi:

Nusra lideri: Düşmanımız Batı değil Esad
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 00:06

El Kaide’nin Suriye kolu olan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı savaşan Fetih Ordusu’nun içinde yer alan El Nusra Cephesi’nin lideri Ebu Muhammed el-Culani, savaşlarının Batı’ya değil Esad ve Lübnanlı örgüt Hizbullah’a karşı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Katar merkezli El Cezire televizyonuna konuşan Culani, Batılı ülkelere karşı saldırı planlarının olmadığını, El Kaide liderliğinin kendilerine “Suriye’yi Batı ve Avrupa’ya karşı saldırılar için kullanmayın” talimatları verdiğini kaydetti. Culani, ABD liderliğindeki güçlerin kendilerini hedef almayı sürdürmesi halinde ise ‘tüm seçeneklerin açık olduğunu’ sözlerine ekledi. Culani konuşmasının devamında ‘İslam dışı’ olduklarını iddia ettiği Alevileri de tehdit etti. Suriye’nin BM Daimi Elçisi Beşar El Caferi, röportajın terör propagandası yaptığını, Suriye halkına ve hükümetine tehditler yağdırdığını söyleyerek “Katar rejiminin BM Güvenlik Konseyi tarafından terörist grup ilan edilen örgütün lideriyle bu röportajı yaparak El Nusra’nın imajını temizlediği açık” dedi.

Haberin Devamı

İDLİB TAMAMEN EL KAİDE’DE

Fetih Ordusu dün ülkenin kuzeyindeki Eriha kasabasını ele geçirdi. Böylelikle Türkiye sınırındaki İdlib, birkaç köy dışında tümüyle El Kaide’nin kontrolüne girmiş oldu. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ve Şam yönetimine yakın kaynaklar da Eriha’yı Fetih Ordusu’nun aldığını da doğrulandı. Suriye ordusuysa son bir ayda, Lazkiye’nin İdlib sınırını güçlendiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!