Güncelleme Tarihi:
38 yaşındaki Medhat soruyor:'' Benim yerimde olsaydınız siz ne yapardınız?'' Bir hafta öncesine dönüyoruz. New York'ta 3,5 yıldır taksi şoförlüğü yapan Mısır'lının arabasına gecenin ileri saatinde East Village'de iki eşcinsel biniyor. Araba henüz hızlanırken arka koltukta iki homoseksüel hızlı bir öpüşme seansına başlıyor, gürültülü bir sevişmeye dönüşüyor. Medhat'ın bir gözü eşcinsel çiftte, diğer gözü trafikte: '' Biri ötekinin kucağında, cinsel temasa gireceklerdi. Arabamda böyle şeyler olmaz diye ihtarda bulundum, kulak asmadılar. Arabadan inmelerini istedim. Ciddi şekilde dikkatim dağılıyordu, inmeseydiler mutlak kaza yapardım. ''
Eşcinsel ikiliden Paul Bruno şoförün kimliği, plaka numarasını aldı, belediyeye şikayette bulundu. Medhat ''Patron artık işe gelme dedi. Kınamıyorum onu, trafik müdürlüğüyle sorunu olsun istemiyor. Karım hamile, bir ay sonra doğum yapacak. Ehliyetim gidince nasıl geçineceğiz bilmiyorum. Ben müslümanım ama eşcinsel düşmanı değilim. Geceleri çalışıyorum, çok homoseksüel bindi arabama, sorun olmadı hiç. Bu şehirde eşcinsellerle başa çıkılmaz.''
Medhat'ın taksisine binen çift şikayetlerini din-inanç haklarıyla eşcinsel haklarının çatışmasına döndürdükleri takdirde Mısır'lının kazanma şansı yok denecek kadar az. Belediye Başkanı Bloomberg zaten 'yüzkarası' diyerek rengini belli etmiş. Konsey Başkanı lezbiyen Quinn daha da ileri gitmiş Medhat'ı suçlamada. Ama ödüllü yazar Andrea Peyser Medhat'a arka çıkıyor: ''Bu adam mücrim muamelesi görmeye müstehak değil. Mohamed'in dışlanmasına, ayıplanmasına göz yummayın çünkü doğru değil.'' Peyser New York'luların 311 numaradan belediyeyi arayıp Mısır'lı göçmene destek verdiklerini kayda geçirme, işine dönmesini isteme çağrısında bulundu.
Gene de Medhat'ın iki homoseksüelin gazabından yara almadan kurtulması çok güç. Amerika'da siyaset, sanat, müzik, moda ve eğlence aleminde eşcinsellerin nüfuzu oldukça güçlü. Homoseksüellerin askeri kuvvetlere girmesi yasal sayılmamakla beraber ''Sorma, Söyleme'' sloganıyla üniforma giymeleri mümkün oluyor. 'Seçmen Haberleri Servisi''nin bir anketine göre 18 yaş üstünde 209 milyon Amerika'lının 15.3 milyonu homoseksüel. Bu kitlenin alışveriş harcamaları 2006 yılında 660 milyar dolara ulaşmış.
Ülkede ''Eşcinsel Hakları Harekatı'' bir tabu belgesi gibi. Bir yandan nüfus sayısı diğer yandan maddi güçleri ile seçimlere girecek politikacılar eşcinselleri ürkütecek girişimlere kesin yanaşmıyorlar. New York'ta çeşitli kaynaklara göre 'gay' denilen erkek homoseksüel ile kadın eşcinsel (lezbiyen) sayısı bir milyonu aşkın. Şehrin güney kesimindeki mahallelerde 'karı-koca' kimliği ile yaşıyorlar. Aralarında ufak yaşta çocuk evlat edinenler de var. Gay ve lezbiyenlerin uğrağı barların tüm müşterileri tek cinsli. Her yıl ilkbaharda Manhattan'ın ünlü caddesi 'Fifth Avenue' de geçit töreni düzenliyorlar. Belediye başkanı, kongre üyeleri ön safta yürüyüşe katılıyor. Onlarca bin eşcinsel, yarıçıplak giysiler içinde elele kolkola, öpüşerek geçiyorlar. Müzik eğlenca dünyasının tanınmış kişileri de cadde boyunca gösteri yapıyorlar. Hava karardığında Empire State gökdeleni eşcinsellerin rengi mor ile ışıklandırılıyor.