NATO’dan güven mesajı

Güncelleme Tarihi:

NATO’dan güven mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 00:33

TÜRKİYE’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında NATO’nun ana karargahlarında ve diğer üye ülkelerde bulunan merkezlerindeki çok sayıda askeri personeli görevden alarak geri çağırmasının yarattığı boşluk hızla doldurulmaya çalışılırken, İttifak’tan Türk askerlerine yönelik güven mesajı geldi.

Haberin Devamı

 Genelkurmay başkanları seviyesinde yapılan Askeri Komite (MC) Toplantısı sonrasında konuşan MC Başkanı General Petr Pavel, sayılarının azalmasına rağmen Türk askerlerin çalışma kalitesinde değişiklik olmadığına dikkat çekerek, “Türk meslektaşlarımıza güvenimiz tam. Daha önce yaptığımız gibi bir müttefik olarak Türkiye’ye güvenebiliriz” ifadelerini kullandı.

DARBE ÖNCESİ SEVİYEYE DÖNÜLDÜ

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı (SACEUR) General Curtis Scaparrotti de Türkiye’nin taahhütlerine net şeklide bağlı kaldığının ve yakın bir çalışmanın söz konusu olduğunun altını çizerek, “Personel sayısı bakımından bana bağlı karargahta darbe öncesine yakın bir seviyeye döndük. Karargahlarımızdaki önemli pozisyonları yeniden dolduruyorlar. Bu yöndeki çabalarını takdir ediyorum” dedi. Türkiye’nin, darbe girişimi sonrasında NATO merkezlerinden çektiği personel sayısı 230’u aşmıştı.

BAKMADAN GEÇME!