NASA'nın eski baÅŸkanını taşıyan uçak düÅŸtü

Güncelleme Tarihi:

NASAnın eski başkanını taşıyan uçak düştü
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 10, 2010 17:54

Alaska'nın güneybatısında dokuz kişi taşıyan küçük bir uçak düştü. NASA'nın eski başkanı Sean O'Keefe ve ABD'li eski senatör Ted Stevens'ın da bulunduğu uçaktaki beş yolcunun öldüğü bildirildi. Ölenlerin arasında O'Keefe ve Stevens'ın olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Haberin Devamı

ABD Ulusal Ulaştırma Güvenlik Kurulu, De Havilland DHC-3T tipi uçağın bu sabah saatlerinde Aleknagik bölgesinin yaklaşık 16 kilometre kuzeybatısında düştüğünü belirtti.

Kurul'dan yapılan açıklamada uçaktaki beÅŸ yolcunun hayatını kaybettiÄŸi ifade edildi.Â

Alaska Milli Muhafız Teşkilatı Sözcüsü Binbaşı Guy Hayes, kötü hava koşulları nedeniyle kurtarma çalışmalarının aksadığını söyledi.

Düşen uçakta Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) 2001-2005 yılları arasında başkanlığını yapan O'Keefe (54) ve Alaskalı eski senatör Stevens'ın (86) da olduğu bildirildi.

O'Keefe, şu anda Airbus firmasının ana ortağı Avrupa Havacılık Savunma ve Uzay Şirketi’nin (EADS) Kuzey Amerika ayağının başında bulunuyor.

SENATÖR ÖLDÜ İDDİASI

Alaska'nın güneybatısında düşen küçük uçakta bulunan eski ABD senatörü Ted Stevens'ın öldüğü bildirildi. Yerel televizyon kanalı KTUU'nun, Stevens'ın eski bir arkadaşı ve yardımcısı Dave Dittman'a açıklamasına dayandırdığı haberinde, düşen uçakta  bulunan eski senatörün hayatını kaybettiği belirtildi.
Uçaktaki yolcuların sayısı konusunda çelişkili haberler gelirken, federal güvenlik yetkilileri, edinilen ilk bilgiye göre uçakta 9 yolcunun bulunduğunu, kazada 5'inin öldüğünü söylediler.

Haberin Devamı

STEVENS DAHA ÖNCE SAĞ KURTULMUŞTU

Cumhuriyetçi eski senatör Stevens, 1978 yılında geçirdiği bir uçak kazasından sağ kurtulmuştu. Alaska'daki Anchorage Uluslararası Havaalanı'na düşen uçaktaki 7 kişiden Stevens'ın eşi dahil 5 kişi yaşamını yitirmişti. Bu havaalanına 2000 yılında Stevens'ın adı verilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!